Atletico-Belgen kraken pas in de verlengingen

Atletico-Belgen kraken pas in de verlengingen
Foto: © photonews

Real heeft aan het langste eind getrokken in de Madrileense CL-finale. Courtois en een ingevallen Alderweireld leken op weg naar winst, maar in de extra tijd kopte Ramos zijn team naar verlengingen. Daarin overklaste de Koninklijke een moegestreden Atletico.

Voor de allereerste keer in de geschiedenis stonden twee stadsgenoten tegenover elkaar in de finale van het kampioenenbal. Real startte verrassend met Khedira in de basis voor de geschorste Xabi Alonso. De Duitser was meer dan zes maanden out met een kruisbandletsel. Bij Atletico raakte Costa tijdig opgelapt na zijn verrekking van vorige week.

"We zullen de partij proberen te controleren", gaf coach Diego Simeone daags voor de finale nog aan. Zijn plannetje viel snel in duigen. Al na enkele minuten bleek dat de moederkoekbehandeling die Costa in Servië onderging, niet het gewenste effect opleverde. De Spaanse spits moest bijzonder vroeg plaatsmaken voor Adrian Lopez.

Toch stond de Spaanse landskampioen tactisch sterk. De Koninklijke domineerde wel het balbezit zonder grote kansen af te dwingen. Meer dan wat plukballen kreeg Courtois echter niet te verwerken. Op het halfuur had Bale de beste mogelijkheid aan de voet. De Welshman onderschepte het leer en spurtte naar voren, maar plaatste dan onbesuisd naast.

Kampioenenmaker Godin 

De goal viel aan de overkant. Na een hoekschop verkeek Casillas zich volkomen. De Spaanse goalie kwam te laat  - en overbodig - uit zijn doel. Godin klom het hoogst en lobte met het hoofd de bal tergend traag over de lijn. Ook vorige week in de titelmatch was de Uruguayaanse verdediger al succesvol met de kop.

Ancelotti voerde in het tweede bedrijf snel een dubbele wissel door. Isco kwam in de plaats van de moegestreden Khedira. Coentrao maakte plaats voor de meer aanvallende Marcelo. Veel zoden bracht het in eerste instantie niet aan de dijk. Integendeel, Lopez zag zijn schot voor 0-2 nog net afgeketst.

In het slotkwartier stormden de withemden richting doel van Courtois. Bale trok zijn motor op gang, maar verloor daarna zijn medemaats onbegrijpelijk uit het oog. Met nog vijf minuten op de klok bracht Simeone Alderweireld in om de nul helpen op het bord te houden. Tevergeefs. Diep in de extra tijd kopte Ramos zijn team richting verlengingen.

Lege Atletico-tank

De tank van Los Rojiblancos liep - mede door het slopende seizoen en de mentale opdoffer - leeg. Real beukte en vond het bevrijdende doelpunt via Bale. Op de counter zorgde Marcelo voor de geruststellende 3-1 en ook Ronaldo schreef zijn naam nog op het scorebord in deze finale. Courtois en Alderweireld waren bijzonder dicht bij Europese geschiedenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties