Queens Park Rangers terug naar de Premier League

Mattias Verhaeghe
| 11 reacties

Queens Park Rangers keert al na één seizoen terug naar de Premier League. Het won op Wembley de finale van de play-off met 1-0 van Derby County. Bobby Zamora scoorde het winnende doelpunt in de allerlaatste minuten van de wedstrijd.

Beide clubs konden hun terugkeer naar de Premier League vieren. QPR degradeerde vorig jaar naar de tweede klasse. Derby County kon na zes seizoenen nog eens promoveren.

De eerste helft werd vooral gedomineerd door Derby County. Maar beide teams kregen de kans om een doelpunt te maken. Toch bleef het tot aan de rust 0-0. Dat meldt BBC.

In de tweede helft werd het nog moeilijker voor QPR, toen het team van Harry Redknapp met tien man verder moest. Gary O’Neil kreeg rood na een professionele fout op Johnny Russell.

Derby County bleef doordrukken, maar QPR hield stand en schoot vlak voor de laatste minuut de droom van de tegenstander aan diggelen. Zamora schoot QPR tegen de gang van het spel in naar de zevende hemel en naar de Premier League.