Wilmots licht tipje van de sluier op: vrije rol voor De Bruyne, Mignolet in doel tegen Luxemburg

Timothy Collard
Timothy Collard
| 60 reacties
Wilmots licht tipje van de sluier op: vrije rol voor De Bruyne, Mignolet in doel tegen Luxemburg
Foto: © Photonews

Morgenavond nemen de Rode Duivels het vriendschappelijk op tegen Luxemburg. Bondscoach Marc Wilmots is van plan om het een en ander uit te proberen, en hoopt heel wat van zijn jongens speelminuten te gunnen.

Timothy Collard in Genk

Een dag voor aanvang van de oefenpot liet Wilmots een klein beetje in zijn kaarten kijken wat betreft de opstelling. Zo zal Simon Mignolet gewoon spelen. “Morgenvroeg gaat hij nog een laatste keer onder de scanner, maar het zal geen enkel probleem zijn om in de ploeg te staan. Morgennamiddag kunnen we dat met zekerheid zeggen.”

Vermaelen en Vertonghen krijgen 90 minuten

De volledige achterlijn lijkt overigens vast te liggen voor de match van morgen. “Thomas (Vermaelen, nvdr.) en Jan (Vertonghen, nvdr.) zullen allebei negentig minuten spelen. Toby (Alderweireld, nvdr.) komt vanavond toe en normaal gezien speelt hij de eerste 45 minuten.”

De bedoeling is dat Anthony Vanden Borre na de pauze de plaats van Alderweireld inneemt. Dan blijft er nog een plaatsje open in het hart van de defensie. Een plaats die zo goed als zeker wordt ingenomen door kapitein Vincent Kompany.

Geen Mertens

Dries Mertens zal zeker niet van de partij zijn tegen Luxemburg. “Dries heeft last van een stijve dij. Zelf wilde hij trainen, maar ik heb hem naar binnen gestuurd. Hij heeft er lang seizoen opzitten en mist geen ritme. Ik neem geen risico met hem en hij zal morgen dan ook niet in actie komen."

Voorts zijn Kevin Mirallas, Steven Defour en Moussa Dembélé verlost van kleine kwaaltjes. Zij zitten in de selectie, maar of ze aan de aftrap verschijnen is nog niet duidelijk.

"Of Januzaj en Origi moéten spelen? Neen, ik ken hun kwaliteiten al"

De bondscoach hoopt trouwens dat hij acht of negen keer kan wisselen. “Voorlopig komen er zeker zes wissels, maar ik hoop eigenlijk acht of negen vervangingen te kunnen doorvoeren. De eindbeslissing ligt echter bij de scheidsrechter.”

Het is dan ook nog even koffiedikkijken of Divock Origi en Adnan Januzaj hun debuut zullen maken. “Dat hangt af van hoeveel wissels ik mag doorvoeren. Of ik ze graag aan het werk wil zien? Dat hoeft niet per se. Ik heb hen tijdens het seizoen vijftien keer zien spelen en ik ken hun kwaliteiten dan ook.”

Vrije rol voor De Bruyne

Het wordt tegen Luxemburg wel uitkijken naar Kevin De Bruyne, die een soort van vrije rol krijgt van Wilmots. “De concurrentie op de flanken is nog wat groter geworden, en morgen speelt Kevin centraal op het middenveld”, verraste de bondscoach enigszins.

“Ik heb Kevin dit seizoen zien spelen bij Wolfsburg, en daar heeft hij eigenlijk ook geen vaste positie. Hij loopt overal: links, rechts en centraal. Er zal een offensief elftal tussen de lijnen verschijnen, maar tegelijkertijd zal er een goed evenwicht zijn. Laat het ons op een goeie mix houden.”

Enkele plaatsen zijn dus ingevuld voor de oefenwedstrijd van morgen, maar laat ons in de reacties gerust weten hoe het elftal van Wilmots er morgen moet uitzien volgens jou.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties