Denemarken nekt Zweden na scheidsrechterlijke dwaling en penalty

Timothy Collard
Timothy Collard
| 17 reacties
Denemarken nekt Zweden na scheidsrechterlijke dwaling en penalty
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Denemarken heeft nipt de maat genomen van Zweden. Geen van beide teams maakte eigenlijk aanspraak op een overwinning, maar na een opvallende slotfase trokken de Denen alsnog aan het langste eind.

Zweeds bondscoach Hamren stuurde zijn quasi sterkste elftal de wei in tegen de Denen, maar in de eerste helft konden Zlatan Ibrahimovic en co niet voor bepaald veel gevaar zorgen. Halverwege hingen de bordjes dan ook nog in evenwicht.

Na de pauze probeerden de Zweden, zonder de in de kleedkamer gebleven Zlatan, het laken naar zich toe te trekken. De Deense goalie Kasper Schmeichel moest zich enkele keren onderscheiden, maar hij kraakte niet.

Scheidsrechterlijke fout en penalty

In de slotfase trapte Martin Braithwaite het leer binnen na een perfecte lage voorzet van Christian Eriksen. Een geldig doelpunt, maar de Zweedse defensie haalde de bal van achter de lijn weg en de scheids en zijn assistenten hadden niets in de gaten.

De Denen leken bestolen te worden, maar geen handvol minuten later legde de scheids de bal op de stip na een fout op Braithwaite. Daniel Agger eiste zijn verantwoordelijkheid op en knalde het leer perfect tegen de netten. Zo bereiden de Zweden zich niet in optimale omstandigheden voor op de wedstrijd tegen de Rode Duivels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties