De beste 'oudjes' op het WK: klasse en ervaring zat, maar mogelijk hun laatste toernooi

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
De beste 'oudjes' op het WK: klasse en ervaring zat, maar mogelijk hun laatste toernooi
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog iets meer dan twee weken en dan is het zover: dan gaat het WK in Brazilië van start. Heel wat grote namen zullen van de partij zijn, maar voor heel wat ervaren rotten wordt dit wellicht hun allerlaatste wereldbeker.

Voetbalkrant.com sloeg er de kernen eens op na en stelde een lijstje samen met ‘oudjes’ die nog één keer alles uit de kast willen halen met hun land.

De Brazilianen willen voor eigen volk vanzelfsprekend voor de wereldtitel gaan, maar voor enkele spelers waaronder Maxwell (32) en Dani Alves (31) is het mogelijk de laatste keer dat ze erbij zijn op een WK. Thiago Silva is inmiddels 29 en zal, met alle respect, over vier jaar niet meer zo goed zijn als op dit moment.

Ook bij Nederland zijn er enkele spelers bij waarvoor het nu of nooit is. Arjen Robben, Robin van Persie (beiden 30) en Wesley Sneijder (29) zijn op een leeftijd gekomen waarop ze wellicht niet meer beter worden. Het is niet uitgesloten dat ze er binnen vier jaar nog bij zijn, maar als ze willen schitteren met Oranje, dan is dit hét moment.

Einde van een tijdperk bij Spanje

Bij Spanje komt er stilaan een einde aan een tijdperk. Iker Casillas (33), Xavi (34), Xabi Alonso (32), Iniesta (30), Fernando Torres (30) en David Villa (32) hebben allen al meer dan dertig lentes op de teller staan. Na een eindzege op het EK 2008, het WK 2010 én het EK 2012 krijgen deze ‘oude krijgers’ mogelijk een laatste kans om te schitteren op een wereldbeker.

Broertjes Touré en Drogba zijn flinke dertigers

Ook bij Ivoorkust komt er stilaan een einde aan een gouden generatie. Barry Boubacar Copa (34), Didier Zokora (33), Kolo Touré (33), Yaya Touré (31) en Didier Drogba (36) stonden ooit te boek als toptalenten, maar zijn inmiddels flinke dertigers die al heel wat bewezen hebben.

Laatste kans voor Engelse boegbeelden

Bij Engeland staan Frank Lampard (35) en Steven Gerrard (34) dan weer op het punt om de fakkel door te geven aan de jeugd. Beide heren zijn van onschatbare waarde bij The Three Lions, maar de kans lijkt klein dat ze er over vier jaar nog zullen bij zijn.

Wereldkampioenen 2006 geven er weldra de brui aan

Voorts komt het internationale pensioen ook stapje bij stapje dichterbij voor enkele wereldkampioenen uit 2006. Gianluigi Buffon (36), Andrea Barzagli (33), Andrea Pirlo (35) en Daniele De Rossi (30) worden er niet jonger op. Op laatstgenoemde na, lijkt geen van deze ervaren rotten het nog lang uit te zingen bij de Squadra. Pirlo gaf eerder al te kennen het na dit WK voor bekeken te houden bij de nationale ploeg.

Hét moment voor Ronaldo

Bij Portugal zijn er ook wel enkele die willen schitteren in Brazilië. Bruno Alves (32), Pepe (31) en Raul Meireles (31) zijn al dertigers, terwijl dit hét moment is voor Cristiano Ronaldo om nog eens alles uit de kast te halen op zijn 29e.

Ook voor hen is het (mogelijk) het laatste WK

En zo zijn er nog heel wat ervaren pionnen die er straks mogelijk voor het laatst bij zijn op een mundial. Een overzichtje: Samuel Eto’o (Kameroen, 33), Darijo Srna (Kroatië, 32), Rafael Marquez (Mexico, 35), Tim Cahill (Australië, 34), Giorgios Karagounis (Griekenland, 37).

Diego Forlan (Uruguay, 35), Patrice Evra (Frankrijk, 33), Franck Ribéry (Frankrijk, 31), Philipp Lahm (Duitsland, 30), Miroslav Klose (Duitsland, 36), Michael Essien (Ghana, 31), Daniël Van Buyten (België, 36).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties