Schouterden wil hogerop: "Mijn contract is duidelijk. Ik kan weg bij Eupen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Schouterden wil hogerop: "Mijn contract is duidelijk. Ik kan weg bij Eupen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nils Schouterden is gegeerd wild in de Jupiler Pro League. Zijn naam wordt gefluisterd in de wandelgangen van menig stadion. Zelf laat hij de deur alvast wagenwijd open staan. "Mijn contract is duidelijk. Ik kan weg bij KAS Eupen."

Door Cédric De Volder

Nils Schouterden draaide de afgelopen maanden een topseizoen. De 25-jarige flankaanvaller ontpopte zichzelf tot een sterkhouder bij KAS Eupen. Enkel de kroon op het werk ontbrak. KVC Westerlo toonde zich te sterk in de Belgacom League en ook in de eindronde moesten de Oostkantonners de duimen leggen, deze keer voor Moeskroen-Péruwelz.

Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat Schouterden volgend seizoen opnieuw in de tweede klasse zal voetballen. Onder meer Cercle Brugge, KV Mechelen en Sporting Lokeren hengelen al geruime tijd naar de Antwerpenaar. "Mijn zaakwaarnemer (Guy Dejaeghere, nvdr.) is momenteel bezig met mijn toekomst. Ik weet dat er interesse is, maar het is nog niet mogelijk om clubs bij naam te noemen."

Afgesproken bedrag is zelfs niet eens overdreven

"Het is alleszins ook de bedoeling om nog eens rond de tafel te zitten met Eupen", vervolgt Schouterden in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Maar ik ga eerlijk zijn: ik wil volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League voetballen. Ik proefde drie seizoenen geleden van het hoogste niveau met STVV, hé. En sindsdien denk ik maar aan één ding: zo snel mogelijk terugkeren."

Geïnteresseerde clubs moeten zelfs geen extra moeite doen aan de Kehrweg. "Mijn contract is duidelijk", besluit de flankaanvaller. "Ik kan weg bij Eupen. Voor het seizoen heb ik een clausule in de overeenkomst laten opnemen voor het geval dat we naast de promotie zouden grijpen. Ik vind het afgesproken bedrag zelfs niet eens overdreven als je naar mijn prestaties van de voorbije maanden kijkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties