De Belgische connectie: Groep A - Kameroen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep A - Kameroen

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. Bij Kameroen vinden we twee spelers terug die afgelopen seizoen hun brood verdienden in ons land. En we stuurden al eens een coach naar het Afrikaanse land.

Door Sander De Graeve & Aernout Van Lindt

De komst van Aboubakar

Aboubakar Oumarou is één van de vele transfers die het geplaagde Waasland-Beveren deed tijdens de zomerperiode. Tegen Anderlecht zette hij meteen een knalprestatie neer en het verzamelde journaille stond perplex van zoveel talent.

Die lijn kon de aanvaller echter niet doortrekken. Hij pakte een drieste rode kaart en werd enkele wedstrijden geschorst. Daarna kon hij niet meer diezelfde dreiging brengen en werd hij af en toe te egoïstisch. Bij de Ontembare Leeuwen mocht de 26-jarige Oumarou al twee maal opdraven. Zijn laatste selectie was voor de belangrijke barragematchen tegen Tunesië.

Fabrice Olinga

Ook bij Zulte Waregem troffen we dit seizoen een speler van bij de nationale ploeg van Kameroen. De jonge Fabrice Olinga is voor anderhalf seizoen op huurbasis van Malaga gekomen.

Bij Essevee speelde hij dit seizoen nog weinig, maar hij staat wel te boek als een van de talenten en is de jongste doelpuntenmaker ooit in de Spaanse competitie. Een WK zou hem veel ervaring kunnen geven.

Henri Depireux

Hebt u ooit al gehoord van Henri Depireux? Neen? Het is nochtans een Belg. En een bondscoach van de nationale ploeg van Kameroen. Tussen 1996 en 1997 was hij de oefenmeester van het Afrikaanse land.

Als speler was hij twee keer Belgisch international, verder was hij ook jarenlang speler van onder andere Standard, Club Luik en RWDM. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties