De Blikvangers: Groep B - Chili

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
De Blikvangers: Groep B - Chili
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Chili.

Door Timothy Collard & Aernout Van Lindt

Arturo Vidal

Arturo Vidal is meer dan ooit de man die Chili op sleeptouw moet nemen tijdens het komende WK. De centrale middenvelder van Juventus is heel compleet en draag zowel verdedigend als aanvallend meer dan zijn steentje bij voor de nationale ploeg. Real Madrid hengelde naar Celia Punk, maar Juventus liet hem eind 2013 zijn krabbel zetten onder een meerjarig contract.

Alexis Sanchez

Alexis Sanchez speelde zich op het WK 2010 in Zuid-Afrika in de kijker. Het ontbrak Alexis toen nog wat aan overzicht, maar zijn tegenstander passeren kon hij als geen ander. Hij versierde een transfer van Udinese naar Barcelona, waar hij een veel completere speler werd. Sanchez is net als Vidal één van de grote sterren van het Chileense voetbal.

Mauricio Isla

Als laatste Chileen komen we uit bij Mauricio Isla, teamgenoot van Arturo Vidal bij Juventus. Ook hij is een rots in de branding van de defensie en kan van meerwaarde zijn voor het Zuid-Amerikaanse land.

Hij speelde jarenlang bij Udinese, alvorens in 2012 over te stappen naar de Italiaanse topclub, waar hij nog steeds voor speelt. Isla was al een grote held van het Chileense jeugdelftal, nu is het tijd om te schitteren bij de A-ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties