De Blikvangers: Groep B - Nederland

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
De Blikvangers: Groep B - Nederland
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Nederland.

Door Sander De Graeve

In tegenstelling tot België speelt een groot aantal Nederlandse internationals nog steeds in de eigen competitie. Het team is dan ook duchtig verjongd, zowel in de defensie als op het middenveld. Toch zijn het de namen van enkele routiniers die nog steeds het meest aanspreken.

Robin Van Persie

Robin Van Persie, of kortweg RVP, is een fenomeen in de Premier League. Na een topseizoen bij Arsenal trok hij naar Manchester United waar hij meteen de titel pakte én aan de lopende band scoorde. In het Nederlands elftal presteerde hij in de kwalificatiecampagne ook weergaloos.

Met elf goals werd hij topschutter in de Europese kwalificatieronde. In de fameuze 8-1 zege tegen Hongarije ging hij zelfs op en over Patrick Kluivert. Van Persie werd zo topschutter aller tijden voor Nederland.

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder is nog steeds één van de sterren aan het Nederlandse firmament, al taande zijn ster al wat na zijn vreemde vertrek bij Inter. Van de ene op de andere dag werd de draaischijf door contractperikelen overbodig.

Sindsdien maakt de spelmaker het mooie weer bij Galatasaray. Vooral op stilstaande fases is het uitkijken voor deze specialist die dicht bij zijn honderdste cap zit.

Arjen Robben

Arjen Robben, bijgenaamd 'de man van glas', is uit op wraak voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Nederland ging toen pas in de finale ten onder tegen Spanje. Robben liet zich ondanks een blessure klaarstomen voor dat WK en was daardoor maanden na het kampioenschap nog steeds geblesseerd. Een kampioenschapsmedaille had de pijn zeker verzacht.

De buitenspeler staat nog steeds bekend om zijn typische doelpunten. Vanop rechts snijdt hij steevast naar binnen om met zijn linker loeihard uit te halen. Dat is hij, ondanks alle blessures, nog niet verleerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties