De Blikvangers: Groep C - Japan

Joris De Wolf
| 0 reacties
De Blikvangers: Groep C - Japan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle ploegen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Japan.

Shinji Kagawa

Kagawa is de absolute ster van het Japanse nationale elftal. De middenvelder van Manchester United is razend populair in zijn vaderland. Kagawa speelde al 56 wedstrijden in het shirt van Japan en vond daarin al zestien keer de weg naar het doel.

Keisuke Honda

De 27-jarige Keisuke Honda is naast Kagawa de absolute ster van dit elftal. De Nederlandse laagvlieger VVV Venlo ontdekte hem in 2007. In 2010 legde CSKA Moskou maar liefst zes miljoen euro op tafel om hem over te nemen.

In Rusland deed hij het ook zeer goed en dat levert hem in de winterstop een transfer op naar de Italiaanse topclub AC Milan. In 55 interlands voor Japan kon Honda al twintig keer scoren.

Alberto Zaccheroni

De Italiaan Alberto Zaccheroni is al sinds augustus 2010 bondscoach van Japan. De 60-jarige Zaccheroni was in het verleden succesvol als trainer bij zowat alle Italiaanse topploegen. Hij trainde onder andere AC Milan, Lazio, Internazionale en Juventus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties