De Belgische connectie: Groep C - Ivoorkust

Joris De Wolf
| 1 reacties
De Belgische connectie: Groep C - Ivoorkust
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Ivoorkust: Copa, Yaya Touré en Gervinho.

Door Joris De Wolf

Barry Boubacar Copa

De bekendste Ivoriaan in ons land is zonder twijfel Barry Boubacar Copa. De 33-jarige doelman van Sporting Lokeren speelt al sinds 2003 in ons land.

Eerst bij SK Beveren en later bij Sporting Lokeren. Copa is de onbetwiste nummer een in het doel van Ivoorkust.

Yaya Touré

Net als Copa arriveerde Yaya Touré eerst in Beveren. Dat deed hij  al in 2001. Uiteindelijk zou de middenvelder drie seizoenen blijven op de Freethiel. De carrière van Touré kende nadien een steile opmars.

Via Donetsk, Olympiakos, Monaco en Barcelona belandde hij in 2010 bij Manchester City. Daar is hij samen met onze landegenoot Vincent Kompany een van de steunpilaren van het succes.

Gervinho

Ook Gervinho zette zijn eerste stappen in het Europese voetbal in onze pintjesliga bij SK Beveren. Hij arriveerde er in 2005. In totaal speelde hij twee seizoenen voor de Oost-Vlaamse club. Nadien ging het net als bij Yaya Touré in stijgende lijn met zijn carrière.

Gervinho koos eerst voor de Franse clubs Le Mans en Lille. In 2011 dwong hij een transfer af naar Arsenal. Zijn Engels avontuur was er een van veel hoogtes en laagtes. Afgelopen zomer vertrok hij naar AS Roma, daar is hij voorlopig bezig aan een prima seizoen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties