De Belgische connectie: Groep C - Colombia

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep C - Colombia
Foto: © Photonews

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. Bij Colombia denken we dan vooral aan voormalig Club Brugge-spits Carlos Bacca.

Door Sander De Graeve

Carlos Bacca

In januari streek de Colombiaanse goalgetter neer in Brugge. In zijn eerste maanden had hij het erg moeilijk, maar in de play-offs begon het te draaien. Vorig seizoen was hij niet te houden. Bacca pakte de topschutterstrofee en veroverde de harten van de Club-fans.

Met de Gouden Stier op zak koos hij voor een avontuur bij het Spaanse Sevilla FC. Die overstap legde hem geen windeieren. Hij won de Europa League en werd door Marca verkozen als beste aankoop van het seizoen in de hele Primera Division.

Mario Yepes succesvol in Brussel

In 2012 bracht veteraan Mario Yepes in het kader van de Champions League een bezoekje aan ons land. Hij speelde toen bij AC Milan en bekampte in Brussel Anderlecht. De Belgische recordkampioen was geen maat voor de Italiaanse grootmacht. Vooral dankzij een beauty van Phillipe Mexés won AC Milan met 1-3.

Falcao succesvol in Brussel

Een match in Brussel spelen, het brengt blijkbaar geluk voor de Colombianen. Yepes kwam in Brussel niet in actie, maar Falcao, toen nog niet geblesseerd, toonde zijn kunnen aan het Belgische publiek. De match eindigde op 0-2, maar we herinneren ons vooral de knappe goal van de topspits.

België speelde overigens één keer eerder tegen Colombia. In 1998 werd het 2-0 in de voorbereiding voor het WK in Frankrijk. De goals werden toen gescoord door Marc Wilmots en Danny Boffin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties