De Belgische connectie: Groep D - Engeland

Joris De Wolf
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep D - Engeland
Foto: Photonews

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Engeland: Engelse Duivels, Antwerp en David Platt.

Door Joris De Wolf

'Engelse' Duivels

De Engelse Premier League is de thuisbasis van bijna de helft van onze nationale ploeg. Tien spelers verdienen hun boterham in de Engelse eerste klasse. Zowel Vincent Kompany (Manchester City), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham), Marouane Fellaini (Manchester United), Moussa Dembélé (Tottenham), Nacer Chadli (Tottenham), Romelu Lukaku (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Kevin Mirallas (Everton) en Adnan Januzaj (Manchester United). Ook Thibaut Courtois is eigendom van een Engelse club, Chelsea, maar hij wordt uitgeleend aan Atlético Madrid. Kevin De Bruyne speelde in de eerste competitiehelft nog voor Chelsea, maar verhuisde in de winter naar Wolfsburg.

Antwerp

In 1998 sloot Antwerp een samenwerkingsovereenkomst met de Engelse topclub Manchester United. Heel wat jonge spelers van The Mancunians kwamen naar de Belgische competitie om er ervaring op te doen. Onder andere Jonny Evans en John O'Shea kwamen de Antwerpse rangen versterken. Ook Fraizer Campbell speelde een seizoen op uitleenbasis voor The Great Old. De huidige spits van Cardiff City werd in februari 2012 nog opgeroepen voor de nationale ploeg. Hij mocht tien minuten opdraven in de verloren thuiswedstrijd tegen Nederland.

David Platt

De naam David Platt zorgt nog altijd bij heel wat landgenoten voor koude rillinge. In de achtste finales op het WK van 1990 in Italië scoorde David Platt tijdens de verlengingen luttele seconden voor affluiten de winnende treffer voor de Engelsen. België was in die wedstrijd veel beter dan Engeland, maar Platt bezegelde het lot van Enzo Schifo en co met een enig mooi doelpunt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties