Jeugdcoördinator Anderlecht: "Wij willen technische spelers afleveren, geen slachters"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 45 reacties
Jeugdcoördinator Anderlecht: "Wij willen technische spelers afleveren, geen slachters"
Foto: © Photonews

RSC Anderlecht leverde de voorbije seizoenen een pak toppers af. De kok van het recept luistert naar de naam Jean Kindermans. "Maximum tien procent van onze jeugdspelers zal ook effectief doorbreken", aldus de jeugdcoördinator van paars-wit.

Vincent Kompany, Romelu Lukaku, Adnan Januzaj,... Het is slechts een greep uit de doos met jeugdproducten van paars-wit die de voorbije jaren doorbraken in de grote voetbalcompetities. The Guardian was benieuwd naar het succesrecept van RSC Anderlecht en ging op de koffie bij Jean Kindermans.

"Elke dag dromen meer dan tweehonderd jongeren van een voetbalcarrière bij Anderlecht", legt de jeugdcoördinator uit. "Maar maximum tien procent zal ook effectief doorbreken. Maar de jongens die zo lang mogelijk op Neerpede blijven, zullen wel iemand zijn met een diploma en met intellectuele vaardigheden."

Verboden om te tackelen

Kindermans had bovendien nog een leuk nieuwtje in petto. "Bij Anderlecht is het bij de jeugdploegen verboden om te tackelen. Dat laten we pas toe vanaf de beloften. Het is onze bedoeling om technische spelers af te leveren en geen slachters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties