De Belgische connectie: Groep F - Argentinië

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De Belgische connectie: Groep F - Argentinië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de huidige geglobaliseerde wereld is er wel een link tussen elke WK- ganger en België. En dus ook met Argentinië: Lucas Biglia, 1986 en enkele dromers.

Door Cédric De Volder

Lucas Biglia

Lucas Rodrigo Biglia verzeilde in 2006 - via Argentinos Juniors en Independiente - in het Astridpark. Uiteindelijk zou de Argentijn zeven seizoenen in de hoofdmacht van RSC Anderlecht vertoeven. Hij groeide er uit tot aanvoerder en kreeg van de fans de liefhebbende koosnaam Il Principito mee.

Met het oog op de nationale ploeg verkaste Biglia in het tussenseizoen naar de Serie A. De Argentijn staat wekelijks in de basis bij SS Lazio, maar werd door de Italiaanse pers toch als een flopaankoop gezien. Dat terzijde, want de middenvelder zal er ook op het WK bij zijn.

Matias Suarez en Hernan Losada

Beide spelers rekenen dan wel niet op een plaatsje in de Argentijnse selectie, maar zijn zeker het vermelden waard. Matias Suarez ligt momenteel in de lappenmand met een knieblessure, maar de aanvaller van RSC Anderlecht droomde de voorbije maanden luidop omtrent een selectie.

Ook Hernan Losada - anno 2013 aan de slag bij Lierse SK - kan zeker en vast een potje voetballen. Het is een bewijs van de bodemloze put waaruit de Argentijnse selectieheer kan putten. Er zijn immers heel veel naties die hopen op een Suarez of Losada.

Eerdere confrontaties met België

De Rode Duivels stonden in de voetbalgeschiedenis al drie keer oog in oog met Argentinië. Vooral de wedstrijd op het WK 1986 staat wellicht in ieders geheugen gegrift. In die halve finale was het nota bene Diego Maradona himself die het lot van onze landgenoten beslechtte met twee doelpunten.

In 1982 trokken de Rode Duivels dan weer wel aan het langste eind, dankzij een doelpunt van Erwin 'GOOOOOAL De Belgica' Vandenbergh. Zit er in een mogelijke kwartfinale opnieuw een stunt in van Kompany & co?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties