De Blikvangers: Groep F - Argentinië

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De Blikvangers: Groep F - Argentinië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk team zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Argentinië.

Door Cédric De Volder

Het merendeel van de Argentijnse selectie speelt bij Europese (top)clubs. Het Argentijnse clubvoetbal kent met Boca Juniors dan wel een bekende naam, maar de teams kunnen amper wedijveren met hun Europese collega's.

Het was dan ook een harde dobber om drie blikvangers uit de Argentijnse selectie te pikken. Eigenlijk kan je evengoed de volledige selectie onder het vergrootglas leggen.

Lionel Messi

De absolute smaakmaker van het Argentijnse elftal is Lionel Messi. Het goudhaantje maakt al zijn ganse carrière het mooie weer bij FC Barcelona en wordt in het algemeen gezien als de beste speler ter wereld. Ook zal ene Cristiano Ronaldo dit niet graag lezen...

De Vlo wordt in eigen land vergeleken met Diego Maradona. Al krijgt Messi veelal de kritiek dat hij niet kan schitteren in het shirt van zijn land. Misschien leidt de flankaanvaller zijn troepen wel naar een wereldtitel in Brazilië?

Sergio Agüero

En de kracht van Argentinië ligt echt wel in de aanval. Een andere smaakmaker luistert naar de naam Sergio Agüero.

De spits van Manchester City boezemt wekelijks de Premier League-verdedigers angst in. Hij was een tijdlang de schoonzoon van Diego Maradona, maar zijn relatie met Giannina liep op de klippen.

Gonzalo Higuain

Gonzalo Higuain leverde de voorbije seizoen goed werk af in Santiago Bernabeu. De Argentijn was echter niet tevreden over het aantal speelminuten en verkaste in het tussenseizoen naar SSC Napoli.

Aan de zijde van onder anderen Dries Mertens stuwt hij Partenopei naar successen. Een andere Argentijn zorgde destijds voor titels en feestjes bij Napoli. Al is Higuain nu niet meteen van het niveau van Maradona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties