Groep F - Argentinië

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Groep F - Argentinië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Argentinië.

Door Cédric De Volder

Algemene informatie: Argentinië

Hoofdstad: Buenos Aires
Inwonersaantal: 43 miljoen 
Oppervlakte: 2.780.400 km² 
Staatshoofd: Cristina Fernandez de Kirchner
Volkslied: Soledad Pastorutti

Bijnaam nationale ploeg: Albicelestes
Trainer:  Alejandro Sabella
Meeste selecties: Javier Zanetti - 145
Topscorer aller tijden: Gabriël Batistuta - 56
Bookmakers: 6 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 14
Beste resultaat: Wereldkampioen in 1978 en 1986
Resultaat vorig WK: kwartfinalist

Argentinië is een vaste waarde op een wereldkampioenschap. De Zuid-Amerikanen zijn er voor de tiende keer op rij bij. Enkel in 1970 slaagden ze er niet in om de kwalificaties te overleven. Voor de volledigheid: in 1938, 1950 en 1954 namen de Argentijnen niet deel aan de kwalificatieronde.

In Zuid-Afrika haalde Argentinië de kwartfinales. In de eerste ronde werd drie maal gewonnen tegen Zuid-Korea, Griekenland en Nigeria. Uiteindelijk stopte het sprookje na een zware 0-4-nederlaag tegen Duitsland.

Weg naar het WK

Argentinië plaatste zich al bij al gemakkelijk voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Het team kroonde zich tot groepswinnaar in de Zuid-Amerikaanse poule en mocht zo een ticketje boeken naar Brazilië. Hoe Argentinië zich precies wist te plaatsen? Lees alles over de weg van Argentinië naar het WK HIER.

Het moment: Lionel Messi tegen Ecuador

De balvirtuoos van FC Barcelona was ook in de Argentijnse kwalificatiecampagne alomtegenwoordig. Vooral in de partij tegen Ecuador zette het team de puntjes op de i. Onderstaand filmpje is een doelpunt zoals Argentinië er elke wedstrijd wel eentje maakt. De omschakeling is vliegensvlug en het doelpunt simpel, maar wondermooi.

De Belgische connectie

België en Argentinië hebben een verleden op het wereldkampioenschap. De belletjes gaan dan collectief rinkelen bij een halve finale op het WK 1986 of een openingsmatch in 1982. Maar er loopt ook een oude bekende aan de zijde van Lionel Messi: Lucas Biglia. Lees alles over de Belgische connectie met Argentinië HIER.

Blikvangers

Bij elk team heb je enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Argentinië kan je - vanzelfsprekend - niet voorbij Lionel Messi. Maar de Zuid-Amerikanen hebben wel meer talent rondlopen. Lees alles over de blikvangers van Argentinië HIER.

WK-babe

De superster van FC Barcelona heeft bovendien een vriendin om van te smullen. De deerne luistert naar de naam Antonella Roccuzzo. Lees alles over de WK-babes van Argentinië HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties