De blikvangers: Groep F - Nigeria

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
De blikvangers: Groep F - Nigeria
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Nigeria.

John Obi Mikel

Bij Chelsea vertolkt hij al jaren een figurantenrol, maar in Nigeria is hij een absolute vedette. We hebben het over John Obi Mikel, de centrale middenvelder van The Blues en The Super Eagles. Mikel moet Nigeria in eerste instantie defensieve stabiliteit bieden, maar af en toe pikt hij bij de nationale ploeg ook zijn goaltje mee.

Victor Moses

Van Victor Moses wordt in aanvallend opzicht dan weer heel wat meer verwacht. De flankspeler - eveneens eigendom van Chelsea, maar afgelopen seizoen aan de slag bij Liverpool - verkoos in 2011 de nationale ploeg van Nigeria boven die van Engeland, waar hij niet meteen in beeld was. Sindsdien groeide Moses al snel uit tot een vaste waarde bij The Super Eagles. 

Vincent Enyeama

De minst bekende van onze drie blikvangers is Vincent Enyeama. De doelman van Lille OSC keepte al sterk op het WK 2010, maar is op zijn 31 beter dan ooit. In Frankrijk houdt hij bijna wekelijks zijn netten schoon en in de wandelgangen werd zelfs al gefluisterd dat Barcelona een oogje zou hebben op de goalie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties