De kijk van onze WK-ambassadeur: Kameroen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Kameroen
Foto: © SC

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Braziliaanse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Mijn naam is Jens Huypens en ik woon in Zaventem. Zelf speel ik al mijn hele leven voetbal, en daardoor is voetbal volgen ook een evidentie voor mij. De hele wereld heeft uitgekeken naar het WK en wie weet is er dit keer een land, zoals Kameroen, dat kan verrassen.

Verwachtingen

De verwachting bij Kameroen is, net zoals bij vele andere landen, de tweede ronde bereiken. In een poule met Brazilië – de hoofdfavoriet – , Kroatië en Mexico moet dat mogelijk zijn.

Afrikaanse landen worden altijd wat onderschat en net daarom denk ik dat Kameroen wel eens de kwartfinales zou kunnen halen.

Speler(s) om te volgen

Bij Kameroen kan je genieten van spelers zoals Aurélien Chedjou (Galatasaray), Alexandre Song (FC Barcelona), Pierre Webo (Fenerbahçe) en natuurlijk Samuel Eto’o (Chelsea). Dat zijn toch niet de minsten en zij moeten hun land ver kunnen brengen op het WK.

Een speler die wel eens zou kunnen verrassen, is Stéphane Mbia (Sevilla). Hij verzet bergen werk op het middenveld, beschikt over een enorm loopvermogen en is zowel op defensief als offensief vlak van de partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties