Defour: "Kan aanvallend spelen zoals tegen Schotland, of man op man zoals tegen Modric"

Defour: "Kan aanvallend spelen zoals tegen Schotland, of man op man zoals tegen Modric"
Foto: © Photonews

Ook vandaag werd er door de Rode Duivels opnieuw getraind in Mogi das Cruzes. Na de training kwamen een drietal Duivels de pers opzoeken. Steven Defour voelt alvast nog geen druk en liep er behoorlijk zomers bij: "Normaal train ik bij Porto soms in truitjes zonder mouwen, maar dat hebben ze niet."

Sander De Graeve en Manuel Gonzalez Oubina in Mogi Das Cruzes

"Het loopt goed, op het gemakje beginnen we ons aan te passen. We staan iets vroeger op, ik persoonlijk al rond 7 uur - ook al is het onbijt maar rond half 10", steekt Defour van wal. "Het tijdsverschil voel ik niet meer, alleen de temperatuur voel ik wat."

Vandaar ook de opvallende kledingstijl? "Het is wat zwaar lopen, maar het terrein hier rond het hotel is ideaal en in goede conditie gelegd door de mensen.", legt de middenvelder uit. "En ja, in Portugal train ik soms zelfs in truitjes zonder mouwen."

Spelen? Zal afhangen van speelstijl van tegenstander

Gisteren speelden de Rode Duivels 11 tegen 11 buiten bereik van de camera's: “We hebben een intensief wedstrijdje gespeeld. Iedereen heeft zijn best gedaan, om in de ploeg te raken hé”, lacht Defour. “Wie er gaat spelen? Daar zijn we niet wijzer van geworden na de partij van gisteren.”

“Het zal ook wat afhangen van de speelstijl van de tegenstander om te kijken wie de beste kwaliteiten heeft om te spelen in een bepaalde wedstrijd. En we hebben Algerije, Rusland en Zuid-Korea nog niet geanalyseerd tot in detail, dat zal komen een-twee dagen voor de wedstrijd.”

“In Schotland heb ik gespeeld en stond ik heel aanvallend, tegen Kroatië speelde ik dan weer man op man tegen Modric. Het wordt mogelijk een mix van die zaken waarin ik op mijn best ben.”

Nog geen druk

“We zijn nog ver van de eerste wedstrijd. De echte druk is er dus nog niet, die komt maar de avond voor de match en de wedstrijddag zelf. We kijken niet naar de verwachtingen van pers of anderen, maar blijven vooral rustig. We kennen onze mogelijkheden.”

Defour sprak ook vloeiend Portugees met de aanwezige Braziliaanse pers: “Dat is normaal. Ik heb lessen genomen. Na drie maanden begreep ik alles, na een half jaar begon ik wat Portugees te praten en na een jaar kon ik me toch al goed uit de slag trekken.”

Neymar is een hele grote

De Rode Duivels werden op training aangemoedigd door schoolkinderen uit de buurt. "Het was mooi om al die kinderen te zien. We zijn gelukkig dat ze ons hier steunen. Ik hoop dat de volledige stad Mogi das Cruzes hetzelfde zal doen."

Mogi Das Cruzes is tevens de geboorteplaats van superster Neymar. "Hij is een hele grote, hij maakte gisteren het verschil", stelde Defour de Braziliaanse media tevreden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties