Groep F - Nigeria

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Groep F - Nigeria
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Nigeria.

Door Timothy Collard

Algemene informatie: Nigeria

Hoofdstad: Abuja
Inwonersaantal: 174.507.539
Oppervlakte: 923.768 km2
Staatshoofd: Goodluck Jonathan (president)
Volkslied: Arise O Compatriots, Nigeria’s Call Obey

Bijnamen nationale ploeg: The Super Eagles
Bondscoach: Stephen Keshi
Meeste selecties: Mudashiru Lawal & Nwanko Kanu (86)
Topscorer allertijden: Rashidi Yekini (37)
Bookmakers: 300 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 4
Beste resultaat: tweede ronde in 1994 en 1998
Resultaat vorig WK: eerste ronde

Weg naar het WK

Nigeria baande zich vrijwel eenvoudig een weg doorheen de WK-voorrondes. In een groep met Malawi, Kenia en Namibië werd het groepswinnaar met 12 op 18. In de derde en laatste voorronde ging ook Ethiopië voor de bijl. Nigeria haalde het op verplaatsing met 1-2 en verzekerde zich met een 2-0-thuiszege van een WK-ticket. Lees alles over de weg van Nigeria naar het WK HIER

Het moment: Afrika Cup

Hét mooiste moment voor Nigeria in aanloop naar het WK was zonder twijfel het veroveren van de Afrika Cup. De Nigerianen kwamen traag op gang in de groepsfase, maar gingen als tweede toch een ronde verder. Op weg naar de finale schakelde het land Ivoorkust en Mali uit. In de finale moest het Burkina Faso van Paul Put er met het kleinste verschil aan geloven.

De Belgische connectie

Voor de Belgische connectie met Nigeria komen we al snel uit bij enkele spelers die de voorbije jaren actief waren of nog steeds zijn in de Jupiler Pro League. Zo droegen Daniel Amokachi en Joseph Akpala in het verleden het shirt van Club Brugge, terwijl Celestine Babayaro bij Anderlecht doorbrak op het hoogste niveau. Vandaag de dag spelen bijvoorbeeld Imoh Ezekiel (Standard) en Kim Ojo (KRC Genk) in de Belgische competitie. Lees alles over de Belgische connectie met Nigeria HIER.

Blikvangers

Bij Chelsea vertolkt hij al jaren een figurantenrol, maar in Nigeria is hij een absolute vedette. We hebben het over John Obi Mikel, de centrale middenvelder van The Blues en The Super Eagles. Mikel moet Nigeria in eerste instantie defensieve stabiliteit bieden, maar af en toe pikt hij bij de nationale ploeg ook zijn goaltje mee. Nigeria telt echter nog enkele opvallende namen. Lees alles over de blikvangers van Nigeria HIER.

WK-babe

Voor onze WK-babe kwamen we uit bij de vrouw van recordinternational Joseph Yubu. Hieronder alvast een voorsmaakje, maar we hebben veel meer. Lees alles over de babes van Nigeria HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties