Groep G: Portugal

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Groep G: Portugal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Portugal.

Algemene informatie: Portugal

Hoofdstad: Lissabon
Inwonersaantal: 10.799.270
Oppervlakte: 92.212 km2
Staatshoofd: Anibal Cavaco Silva (president)
Volkslied: A Portuguesa

Bijnaam nationale ploeg: Selecçao das Quinas
Bondscoach: Paulo Bento
Meeste caps: Luis Figo (127)
Topscorer allertijden: Pauleta & Cristiano Ronaldo (47)
Bookmakers: 30 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 5
Beste resultaat: derde plaats in 1966
Resultaat vorig WK: achtste finales

Portugal neemt voor de zesde keer deel aan het WK, de derde keer op rij. Zijn prestatie zette het land neer in 1966, toen het onder aanvoer van sterspeler Eusébio een derde plaats veroverde. In 2006 speelde Portugal opnieuw de kleine finale, maar moest het zich na verlies tegen Duitsland tevreden stellen met een vierde plaats.

In Zuid-Afrika werden Ronaldo en co ingedeeld in de zogenaamde ‘groep des doods’. In een groep met toppers als Brazilië en Ivoorkust en één kneusje (Noord-Korea) knokten de Portugezen naar een tweede plaats. In de achtste finales was het echter al over en out voor Portugal. Het verloor met het kleinste verschil van latere winnaar Spanje.

Weg naar het WK

Portugal plaatste zich niet zonder slag of stoot voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Het werd tweede in poule achter Rusland. Het land was veroordeeld tot barrages, waarin het zich dankzij een fenomenale Cristiano Ronaldo, sterker toonde dan het Zweden van Zlatan Ibrahimovic. Lees alles over de weg van Portugal naar het WK HIER.

Het moment: Zweden-Portugal

Grote spelers staan er op grote momenten, zo ook Cristiano Ronaldo. De absolute vedette van het Portugese voetbal hielp zijn land in de barrages zowat in zijn eentje aan een WK-ticket. CR7 nam tijdens de 2-3-zege in Solna de drie Portugese doelpunten voor zijn rekening en kroonde zich nog maar eens tot dé held van de natie. Hieronder kan je de beelden nog eens bekijken:

De Belgische connectie

Tot voor kort was er niet een speler in de selectie van Paulo Bento met een directe link naar ons land. In de barrages tegen Zweden debuteerde echter ene William Carvalho. De 21-jarige middenvelder droeg de voorbije twee seizoenen het shirt van Cercle Brugge en is nu een vaste waarde bij zijn club van opleiding, Sporting Lissabon. Lees alles over de Belgische connectie met Portugal HIER.

Blikvangers

Van de spelers die gedurende het afgelopen jaar aan de aftrap verschenen bij het nationale elftal verdient het grootste deel zijn boterham in het buitenland. Cristiano Ronaldo is zonder twijfel de grote vedette bij Portugal, maar ook Pepe en Fabio Coentrao komen uit voor Real Madrid. Lees alles over de blikvangers van Portugal HIER.

WK-babe

Voor onze WK-babe kunnen we niet om Irina Shayk heen. De Russische schone gaat sinds enkele jaren door het leven als mevrouw Ronaldo. Maar er is veel meer. Lees alles over de babes van Portugal HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties