Onze scheidsrechters analyseerden de matchen van gisteren

Onze scheidsrechters analyseerden de matchen van gisteren
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl de nieuwe voetbalavond zich op gang trekt, blikken wij nog even terug op een aantal dubieuze fases van gisteren.

Ruben Van Puymbroeck is 21 jaar en zelf al enkele jaren actief als scheidsrechter. Hij probeert op een kritische manier de prestatie van de scheidsrechters op het WK te belichten. En ook Steven Bologne is al jarenlang scheidsrechter in België. Zij bespraken enkele dubieuze fases van gisteren.

 1. De afgekeurde doelpunten van Mexico

Van Puymbroeck: "Bij het tweede doelpunt had de vijfde of zesde ref zijn nut kunnen bewijzen. Ik snap ook echt niet zo goed waarom de fifa geen zes refs inzet, bij zo een fase had dat echt goed kunnen uitpakken, denk maar aan de match Lokeren tegen Club Brugge waar Dierick goed tussenkwam."

2. Doelpunt De Vrij

Bologne: "Dat had nooit een doelpunt mogen zijn. Contact in de kleine rechthoek met de doelman is altijd een aanvallende fout. Zoals Olic in de openingswedstrijd terecht werd afgefloten had dit hier ook moeten gebeuren met Van Persie. Hij raakte Casillas nu eenmaal."

3. Strafschop Spanje

Van Puymbroeck: "Het was geen fout en absoluut uitgelokt. Maar ik heb meer begrip voor deze fout van de scheids dan die van de Japanner. Ik was er zelf ook ingetrapt, Costa speelde het heel slim uit."

Dat brengt ons bij dit mooi taartdiagram na twee dagen WK:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties