UPDATE: Wilmots stelt gerust: "Origi en De Bruyne zullen fit zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
UPDATE: Wilmots stelt gerust: "Origi en De Bruyne zullen fit zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Divock Origi en Kevin De Bruyne moesten vandaag de training vroegtijdig staken. Vooral bij Origi leek het ernstig, maar bondscoach Wilmots verwacht geen grote problemen. Sammy Bossut ondergaat intussen een echografie, hij trainde niet.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

UPDATE: Marc Wilmots heeft via Twitter net de wereld ingestuurd dat zowel Divock Origi en Kevin De Bruyne fit zullen zijn voor de match tegen Algerije

"Divock heeft een trap gekregen op de enkel, maar volgens mij is er niet zoveel aan de hand", stelt Wilmots gerust. "Let op, dit is mijn eerste analyse, ik moet nog afwachten wat de medische staf zegt na onderzoek. Zo'n trap op de enkel doet altijd pijn, maar volgens mij kan hij morgen de training hervatten."

Heb het liever zo dan dat er te licht getraind wordt

Het ging er stevig aan toe op training, enkele spelers gingen ook met elkaar in de clinch en ook Kevin De Bruyne moest de training staken. "Ook bij hem ging het om een directe trap, ik verwacht geen problemen. Vandaag lag de intensiteit erg hoog. De duels waren er soms een beetje over, maar ik heb het liever zo dan dat er te licht getraind wordt. Ach, zo erg is het niet. We hebben een goeie medische staf en vandaag hebben ze wat werk gehad."

Met Sammy Bossut, die we vandaag niet te zien kregen, is er meer aan de hand. "Hij heeft een echografie laten nemen deze ochtend. Hij had last van de kuit na een trap. We wilden geen risico nemen en we wachten op de diagnose. Misschien is hij een week out, maar het is nog te vroeg om dat met zekerheid te zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties