WK-dagboek dag 4: Op verkenning in Mogi das Cruzes

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
WK-dagboek dag 4: Op verkenning in Mogi das Cruzes
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze vierde dag op het WK in Brazilië beloofde iets minder druk te worden dan gisteren. Na de training en het persmoment van de Rode Duivels vonden we tijd om op verkenning te gaan in Mogi das Cruzes.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Vanmorgen werden de Rode Duivels aangemoedigd door enkele honderden schoolkinderen uit de buurt. Het zorgde meteen voor een ontspannen sfeer op het veld. Zelfs bondscoach Marc Wilmots zette zich achter de bal en versloeg keeperstrainer Erwin Lemmens.

Vandaag worden overigens driehonderd Belgische fans verwacht. Het zijn Belgische inwoners van Brazilië die via het consulaat in São Paulo naar de training zullen afzakken.

Na de doortocht van de spelers op het persmoment besloten we de partij Spanje-Nederland in het centrum Mogi das Cruzes te bekijken. Debora, een FIFA-vrijwilliger gidste ons doorheen de stad met Circa 400.000 inwoners. Na een klein uurtje rijden waren we nog net op tijd om Nederland de twee laatste goals te zien maken. Dit tot ongenoegen van onze collega met Spaanse roots.

Het typische Braziliaanse eten hielp om die kater door te spoelen. De met vlees of kaas gevulde gefrituurde snacks zijn een aanrader, maar vooral de Braziliaanse paddenstoelen stalen de show. Voor de sfeer en ambiance zorgden naast Debora en haar vrienden ook enkele Chilenen die hun team naar de overwinning tegen Australië kwamen schreeuwen.

.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties