"Duitsland staat er altijd meteen"

"Duitsland staat er altijd meteen"
Foto: © photonews

Duitsland heeft op zijn openingswedstrijd van het WK verwoestend uitgehaald tegen Portugal: 4-0. De Duitsers hebben al in tijden geen openingsmatch op het WK meer verloren.

Door Aernout Van Lindt

De laatste keren was het zelfs telkens met grote cijfers: 4-0 tegen Portugal nu, dezelfde stand als vier jaar geleden in Zuid-Afrika tegen Australië. En deze eeuw zijn de cijfers echt indrukwekkend, met ook nog 4-2 tegen Costa Rica in 2006 en zelfs 8-0 tegen Saoedi-Arabië in 2002. 

Alles samen geeft dat een doelsaldo van 20 tegen 2 bij de laatste vier openingswedstrijden van de Duitsers op een WK. Het moge duidelijk zijn: waar andere teams (Spanje verloor voor de tweede keer op rij zijn eerste match, Brazilië en Argentinië stonden nog niet onder stoom) het moeilijk hebben bij de start van een WK, staan de Duitsers er gewoon altijd van meet af aan.

Verlies geleden van 1982

Ook in '98, '94 en 1990 werd overigens gewonnen tijdens de openingswedstrijd. In Mexico 1986 werd begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Uruguay, de opener van het WK 1982 was zelfs een nederlaag tegen Algerije.

Op Europese kampioenschappen is de serie wat minder indrukwekkend: in 2004 werd nog begonnen met een gelijkspel tegen Nederland, in 2000 ook met een gelijkspel tegen Roemenië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties