De kijk van onze WK-ambassadeur: Algerije
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Algerije
Foto: © photonews

We zochten naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Algerijnse ambassadeur en zijn verwachtingen graag aan u voor.

Onze ambassadeur stelt zich voor

Hallo iedereen, ik ben Yassine Benali en ben 24 jaar oud. Vanavond supporter ik zowel voor de Rode Duivels als Algerije en wel omdat ik de dubbele nationaliteit bezit. In België ben ik oorspronkelijk afkomstig uit Charleroi. Mijn Algerijnse roots liggen dan weer in Nedroma in de provincie Tlemcen. Ook onze sterspeler Sofiane Feghouli (Valencia) is daar geboren.

Wat zijn de verwachtingen voor het Noord-Afrikaanse land?

We willen een soort voetbal op de mat toveren waarin we laten zien dat we ons niet aan de tegenstander aanpassen. Daarvoor hebben we genoeg fysieke en technische kwaliteiten. Het collectief is onze sterkte. Tijdens de laatste deelname speelden we veel te defensief. Een beetje zoals de Grieken die Euro 2004 wonnen. Aangezien onze verdediging het zwakke punt is, moeten we daar dus niet op teren.

Welke speler moeten de Belgen in de gaten houden?

Veel journalisten zeggen natuurlijk Feghouli. Maar de naam die ik graag vermeld is die van Yacine Brahimi die aan een opmars bezig is bij Granada. Voor zij die het niet weten: hij is in La Liga verkozen tot beste dribbelaar, boven Ronaldo, Messi en Neymar!

Waarom ook u voor Algerije moet supporteren

Algerije is het enige Arabische land dat vertegenwoordigd is op de wereldbeker. In deze richt ik mij dus tot onze Marokkaanse en Tunesische vrienden. Bovendien wonen er heel wat Algerijnen in België. En als je van couscous, houdt zal je ook wel een boon hebben voor ons land. (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties