WK-dossier: groep H - Algerije

WK-dossier: groep H - Algerije
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Algerije.

Door Aernout Van Lindt

Algemene informatie: Algerije

Hoofdstad: Algiers
Inwonersaantal: 38 miljoen 
Oppervlakte: 2.381.741 km² 
Staatshoofd: Abdelaziz Bouteflika (president)
Volkslied: Kassaman

Bijnamen nationale ploeg: Fennex Foxes, The Greens
Trainer:  Vahid Halilhodzic
Meeste selecties: Lakhdar Belloumi - 101
Topscorer aller tijden: Abdelhafid Tasfaout - 36
Bookmakers: 1000 tegen 1

WK-historiek

Aantal deelnames: 3
Beste resultaat: Groepsfase - 1982, 1986 & 2010
Resultaat vorig WK: Groepsfase

Voor Algerije is het de vierde deelname aan het WK. De voorbije drie keer raakte het wel niet voorbij de groepsfase. De Algerijnen willen deze keer graag beter doen, maar het is nog maar de vraag of dat zal lukken.

Op het WK 2010 strandde het ook in de eerste ronde: in een groep met Slovenië, de USA en Engeland pakte het enkel tegen de Engelsen een puntje: 1 op 9 en terug naar Noord-Afrika.

Weg naar het WK

Algerije zorgde ervoor dat we geen extra Belg kregen op het WK: in de barrages was het - weliswaar nipt - te sterk voor Burkina Faso. Hoe Algerije zich precies wist te plaatsen? Lees alles over de weg van Algerije naar het WK HIER.

Het moment: De goal van de kwalificatie

Het moment van de WK-kwalificatiecampagne was de 1-0 tegen Burkina Faso. Na de 3-2 in de heenwedstrijd meteen goed voor de kwalificatie. Het commentaar van de plaatselijke verslaggever is er ook naar. "Wow, wow, wow" is dan misschien het enige dat we kunnen verstaan, maar grappig en belangrijk was het wel. Bekijk het hier:

De Belgische connectie

Als we hem kunnen vermelden, dan doen we het zeker: Georges Leekens was ooit nog bondscoach van Algerije. En er is nog een Belgische coach bondscoach geweest van het Noord-Afrikaanse land. Lees alles over de Belgische connectie met Algerije HIER.

Blikvangers

Bij elk land heb je zo wel enkele spelers die in het oog springen of bijzonder belangrijk zijn voor hun team. Bij Algerije kan je niet naast de figuur Sofiane Feghouli. Hij scoorde in de barrages tegen Burkina Faso en maakt al enkele jaren het mooie weer bij Valencia. Maar er zijn nog andere mensen om in de gaten te houden. Lees alles over de blikvangers van Algerije HIER.

WK-babe

Voor onze WK-babe komen we uit bij Manel Filali, de vriendin van Karim Matmour. Hij was er bij op het WK in 2010, maar gaf daarna wel aan een break te nemen in zijn interlandcarrière. In Brazilië is hij er niet bij, maar Filali mag er wel zijn. Als teaser hier alvast een foto, maar we hebben meer van dat moois. En nog meer schoonheden uit Algerije. Lees alles over de babes van Algerije HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties