De stripfiguren van gisteren: 'Piet Pienter & Bert Bibber', 'Jerom' en 'Guust Flater'

De stripfiguren van gisteren: 'Piet Pienter & Bert Bibber', 'Jerom' en 'Guust Flater'
Foto: © photonews

Gisterenavond en vannacht kregen we opnieuw drie wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele stripfiguren onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

Piet Pienter & Bert Bibber

Was dat even afzien voor onze Rode Duivels. De stress had zich meester gemaakt van iedereen: Wilmots nerveus, de spelers nerveus, iedereen nerveus. En dan de strafschopfout van Vertonghen: tijd om te gaan bibberen.

Gelukkig kwam het allemaal nog goed, met dank aan onze pientere middenvelders Hazard en De Bruyne, die op het goede moment met een goede pass kwamen. En de knappe afwerkingen van twee andere pientere invallers, die zo de druk punten wisten te redden voor de Belgen.

Jerom

Als een stormram gingen Neymar en alle andere Brazilianen te keer. Van minuut 1 tot 90 een spervuur aan aanvallen, om opnieuw de winst te pakken en zo de tweede ronde - en groepswinst - te kunnen ruiken.

Dat was echter buiten de waard gerekend: of in dit geval doelman Ochoa. Wat die allemaal pakte gisteren? Fenomenaal. Als een echt Jerommeke - een duiveltje uit een doosje ook - wist hij op snelheid alle ballen uit zijn kooi te ranselen.

Guust Flater

De ene doelman is echter de andere niet, zullen we maar gaan zeggen. Akinfeev van Rusland had gisteren zijn dagje niet: tot 4 keer toe ging hij opzichtig in de fout, een keer leverde dat het voorlopig knulligste doelpunt van het WK tot dusver op.

Benieuwd of hij zijn blunders en flaters achterwege kan laten in de wedstrijd tegen de Rode Duivels. Als dat niet lukt, dan nemen de troepen van Wilmots een serieuze optie op groepswinst.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' en 'de sprookjes van dag 5' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties