Sfeerreportage: Zege smaakt zoet in Tienen

Koen Donvil
| 1 reacties
Sfeerreportage: Zege smaakt zoet in Tienen
Foto: © SC

Overal in het land werd reikhalzend uitgekeken naar de eerste WK-wedstrijd in 12 jaar van onze Duivels. Ook in Suikerstad Tienen konden de mensen genieten van een unieke sfeer. Jong en oud vierden de winst van de Belgen zelfs tot in de vroege uurtjes.

Koen Donvil in Tienen

Ons land kleurt dezer dagen helemaal rood. In elke stad staan er wel festiviteiten op het programma. In Tienen konden de inwoners op diverse plaatsen genieten van België-Algerije. Op de Veemarkt werd een groot scherm opgesteld en uiteraard konden de nodige eet- en drankstanden niet ontbreken. Het talrijk opgekomen publiek slaakte een zucht van opluchting bij de 1-1 van Fellaini, er waren er immers die er niet meer in geloofden.

Michaël Sterken uit Tienen licht kort toe. "Het zag er niet goed uit. De Algerijnen trokken een dubbele gordel op en de Belgen vonden eigenlijk geen gaatje. De treffer van Fellaini viel wat uit de lucht en werkte bevrijdend. Fellaini die naar mijn gevoel gewoon aan de wedstrijd had moeten beginnen."

Tien minuten later ging de massa helemaal uit de bol toen Dries Mertens de 2-1 op het bord knalde. Mensen vielen elkaar in de armen, het bier vloeide nog rijkelijker en ook de gezangen werden ingezet. Ook in Tienen leek het alsof we (al) wereldkampioen waren.

Maar niet alleen op de Veemarkt werd er gevierd, ook in de gezellige Spiegelstraat hadden zelfstandige uitbaters gezorgd voor een heuse WK-sfeer. De straat werd versierd en er werden grote flatscreens opgehangen zodat iedereen de wedstrijd perfect kon volgen. De late overwinning zorgde er voor dat de sfeer opperbest was. Brazilië-Mexico werd amper gevolgd. De aandacht ging vooral naar het goudgele gerstenat. De Tienenaars dronken, en zagen dat het goed was.

Paulien Struys uit Linter zal zondag opnieuw van de partij zijn. "Dit was echt geweldig! Zo'n wedstrijd volgen met heel wat andere mensen is zoveel leuker dan thuis te kijken. De sfeer was super!" Paulien verwacht dat de Duivels de kwartfinales halen. "Op z'n minst! Deze zege laat alvast het beste vermoeden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties