Waar is dat feestje? Overal te lande is dat feestje!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Waar is dat feestje? Overal te lande is dat feestje!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels kwalificeerden zich gisteren voor de achtste finales van het WK. Het feestje in Rio de Janeiro was al behoorlijk indrukwekkend, maar ook op het thuisfront vloeiden er ettelijke liters bier. Onze redactie ging op zoek naar de leukste kiekjes.

Door Cédric De Volder

De Rode Duivels zorgen voor een pak commotie in België. Vincent Kompany en kornuiten leggen dan wel niet het mooiste voetbal op de mat, maar pakten wel een zes op zes. Ook de wedstrijd tegen Rusland werd op het thuisfront gevolgd op grote schermen. Voetbalkrant.com nam een kijkje in onder meer Antwerpen, Gent, Brussel en Brugge.

Het feestje in het Antwerpse Sportpaleis was alvast top. Duizenden fans vierden de Belgische overwinning. Al waren sommigen wellicht ook al in de wolken met de aanwezigheid van enkele Braziliaanse sambadanseressen.

En natuurlijk stond ook onze hoofdstad op zijn kop. Niet alleen aan het Koning Boudewijnstadion, maar ook aan de Beurs waren er voetbalgezangen te horen. En na de partij was het feest zelfs helemaal compleet. Auto's - getooid in onze driekleur - trokken al toeterend de straten op.

Maar ook elder was het kermis. In Gent zag een uitverkocht Ghelamco Arena wederom hoe de Rode Duivels wonnen, terwijl ook de halve bevolking van Brugge samentroepte voor een groot scherm.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties