De muziek van gisteren: Katy Perry, Jojo, Carl Douglas en Dawn

De muziek van gisteren: Katy Perry, Jojo, Carl Douglas en Dawn
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisterenavond kregen we opnieuw vier wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele liedjes onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

Katy Perry - Wide Awake

Hij sliep twee matchen - op een klasseflits per wedstrijd na - als ware hij nog steeds in de winterslaap van Barcelona. Maar tegen Nigeria is Lionel 'roar' Messi helemaal wakker geworden.

Daar gaan we nog van moeten opletten als we in de kwartfinales tegen de Argentijnen zouden vallen, want hij tilt zijn land stilaan naar een hoger niveau - al moeten ze dan ook in de verdediging nog wakker worden.

Jojo - Just a little too late

En plots kunnen de Bosniërs niet alleen goed voetballen (zoals tegen Argentinië), ze kunnen ook volwassenheid aan de dag brengen om daarmee punten te kapen.

We hadden de Bosniërs heel graag zien verder bekeren, want ze kunnen echt wel iets - meer dan Nigeria, dat profiteert van de situatie, maar het was een beetje te laat dat Dzeko en co in vorm kwamen, lijkt het wel.

Carl Douglas - Kung Fu Fighting

Geen idee wat de Fransen - al quasi zeker van de volgende ronde en makkelijk Ecuador in bedwang houdende - bezielde om keer op keer uit te pakken met zware fouten.

De elleboog die al snel werd uitgedeeld door Sakho? Geen idee op welk veld hij dacht te staan, maar het was erover. Opmerkelijk ook: Suarez krijgt een zware straf, maar dit is ondertussen elleboog 10 dit toernooi zonder gevolgen.

Dawn - Knock Three Times

Besluiten doen we met Zwitserland - Honduras. De Hondurezen konden zich op dit WK nauwelijks tonen en gingen ook in match drie tegen de touwen, zonder puntenwinst.

Mogen we daarvoor danken: Shaqiri. Hij besliste eigenhandig de wedstrijd met zomaar eventjes drie heerlijke doelpunten. Meteen de 50e hattrick ooit op een WK, een knap jubieum.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' , 'de sprookjes van dag 5' , 'de stripfiguren van dag 6' , 'de films met DiCaprio van dag 7' , 'de bijbelse figuren van dag 8' , 'de steden van dag 9' ,'het weer van dag 10', 'de Jommekesalbums van dag 11' , 'de Kiekeboesalbums van dag 12' en 'de televisireeksen van dag 13' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties