Sprokkels: Valencia zet coach op straat en Siem de Jong vertrekt bij Ajax

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Sprokkels: Valencia zet coach op straat en Siem de Jong vertrekt bij Ajax
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK is onderweg, de Belgische clubs beginnen stilletjesaan op te bouwen naar het nieuwe seizoen en ook in het buitenland roert er veel. Wij gieten de kleinere nieuwsberichten voor jullie in een overzichtje.

Valencia zet coach op straat

Valencia heeft zijn coach Juan Antonio Pizzi de deur gewezen. Hij nam pas in december het sportieve roer over, maar eindigde met Valencia op de 8e plaats waardoor de club het moet stellen zonder Europees voetbal.

Anouk Hoogendijk terug bij Ajax

Anouk Hoogendijk speelt opnieuw voor het vrouwenteam van Ajax. De speelster tekende afgelopen winter nog een contract bij de Engelse topclub Arsenal. Die verbintenis werd nu bij gebrek aan speelgelegenheid ontbonden.

De Jong richting Premier League

Het mannenelftal van de Ajacieden is er dan weer eentje kwijt. Siem de Jong verlaat de Amsterdammers voor Newcastle United. Hij tekent er een contract voor zes seizoenen.

Belgische ref in de CL

Alexandre Boucaut is aangeduid om een Champions League-wedstrijd in goede banen te leiden. Voor alle duidelijkheid, het betreft een duel in de eerste voorronde van het kampioenenbal tussen Lincoln Red Imps uit Gibraltar en HB Torshavn uit de Faeröer Eilanden.

Vrouwen moeten wachten

Hoewel vooraf beloofd werd dat de spelersvrouwen vanaf de kwartfinales mochten langskomen, lijkt dat nu toch niet voor meteen. "Er staan nog lastige dagen voor de boeg met de verplaatsing naar Brasilia. Er is in elk geval nog niet over gesproken", liet assistent-coach Vital Borkelmans optekenen.

Suarez (nog) niet in beroep

Luis Suarez heeft vooralsnog geen beroep aangetekend tegen de straf die de FIFA hem oplegde na zijn bijtincident. Dat maakte de woordvoerder van de wereldvoetbalbond Delia Fischer gisteren bekend.

Varane overnacht in het ziekenhuis

Raphaël Varane heeft na de gewonnen 1/8e finale tegen Nigeria (2-0) de nacht in het ziekenhuis doorgebracht. De Franse verdediger kampte met uitdrogingsverschijnselen.

Tielemans is geslaagd

Anderlecht-jonkie Youri Tielemans is geslaagd voor zijn examens in het vijfde middelbaar Handel. De 17-jarige middenvelder traint sinds maandag opnieuw mee bij paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties