WK-dagboek 22: België samen met Brazilië tegen Argentinië

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
WK-dagboek 22: België samen met Brazilië tegen Argentinië
Foto: © SC

Liefst 30.000 Argentijnse supporters worden zaterdag in Brasilia verwacht. Eén troost voor de weinige Belgische fans: zij zullen ongetwijfeld de steun krijgen van het Braziliaanse legioen.

Robby Morren in Brasilia

Brasilia zal zaterdag lichtblauw kleuren met tienduizenden die Messi & co naar de halve finale zullen schreeuwen. De rode aanwezigheid in het Estadio Nacional  zal verbleken in vergelijking met de naar schatting 30.000 in lichtblauw gehulde Argentijnen.

Enkele gesprekjes met Brazilianen in het hotel bevestigen wat wij al vermoedden: het gele legioen zal zaterdag de kant van de Belgen kiezen. De rivaliteit tussen Argentinië en Brazilië is groot.

“Belgica?”, vraagt een Braziliaan in het hotel ons. “Ik heb de wedstrijd tegen USA gezien. Jullie speelden goed, maar Howard was ongelooflijk”, vertelt hij terwijl hij enthousiast enkele reddingen van de Amerikaanse goalie imiteert.

“Wij zullen België steunen”, klinkt het vastberaden bij . We vragen of hij een finale tussen Brazilië en België ziet zitten? “Absoluut”, knikt hij goedkeurend met zijn duim in de lucht.

Op het vliegtuig richting Brasilia raakten we aan de praat met een andere Braziliaan. “Belgica, jullie moeten winnen tegen Argentinië zaterdag. Wij zouden eventueel de finale kunnen spelen tegen Argentinië, maar dat is wel heel riskant.”

We vroegen hem vanwaar die diepgewortelde rivaliteit tussen Brazilië en Argentinië komt. “Ach, de oorsprong ken ik niet, maar het is zo van bij de geboorte ingepeperd.”  En nu maar hopen dat elke Braziliaan morgen uit volle borst ‘Belgica’ en ‘Tous ensemble’ zal zingen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties