Dave Peters over de opvallende Barça-nieuwkomer: "Zijn polyvalentie bracht Diagne naar Catalonië"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
Dave Peters over de opvallende Barça-nieuwkomer: "Zijn polyvalentie bracht Diagne naar Catalonië"
Foto: © SC

Barcelona maakte gisteren de komst van een bijzondere nieuwkomer bekend. Diawandou Diagne van 2e klasser Eupen komt de Catalaanse rangen versterken. Wat ziet de Spaanse grootmacht in deze 19- jarige Senegalees? We legden ons oor te luister bij Dave Peters.

Peters - die het voetbal in de Belgacom League van nabij volgt - is niet verbaasd. "Als je de connecties bij Eupen kent is de overgang niet zo vreemd", vertelt hij tegenover Voetbalkrant.com. "Coach Bartolomé Marquez Lopez heeft acht jaar bij Espanyol (eveneens uit Barcelona, nvdr.) gevoetbald. Hij heeft daardoor ook contacten bij het bestuur en staff van FC Barcelona opgebouwd. Dan waait zo'n jongen wel eens door tot in Spanje."

Diagne krijgt eerst de kans om bij de beloften te rijpen. Hoe kunnen we zijn kwaliteiten het best omschrijven? "Diagne kan zowel centraal in de defensie als op het middenveld uit de voeten. Een beetje de positie die Timmy Simons bekleedt", aldus Peters. "Hij is een metronoom die als doorgeefluik tussen verdediging en aanval fungeert. Een bijzonder sobere speler die amper of nooit balverlies lijdt. Hij positioneert zich geweldig goed."

Hij bekleedt een gelijkaardige positie als Timmy Simons

Of Diagne het ooit tot de A-kern kan schoppen valt onmogelijk te voorspellen vindt Peters. "Hij maakt waarschijnlijk de stap dankzij de contacten in Catalonië. Wat fysieke body en ingesteldheid betreft, lijkt hij mij de jongen die het verste staat van al de ASPIRE-Afrikanen. Hij is ook de meest kneedbare en meest polyvalente speler. Dat hebben ze bij Barcelona, dat duidelijk in hem gelooft, wel nodig."

Volgens Peters is het niet verwonderlijk dat de jonge controleur uit het vizier bleef van de Belgische topclubs. "Tweede klasse wordt gewoon te weinig gevolgd", zegt hij. "Ik kom Peter Maes of Gunther Schepens wel eens tegen op de tribune, maar daar blijft het bij. Als ze op het hoogste niveau een speler kennen is het van één exploot of één slechte match, en dan veralgemenen ze dat. Dat Hans Vanaken zo lang onopgemerkt bleef, is een gelijkaardig verhaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties