Orakel van Temse was donderdag al zeker: "En aan het einde winnen de Duitsers"

Orakel van Temse was donderdag al zeker: "En aan het einde winnen de Duitsers"
Foto: © Photonews

Wieleranalist José De Cauwer gaf deze week van jetje tijdens de Tour de France. Na de zege van André Greipel op donderdag hintte hij al richting WK-winst voor Duitsland, de zege van Tony Martin zondag was een extra teken aan de wand.

Door Aernout Van Lindt

Het is op sportief gebied nogal een week geweest voor Duitsland. Niet alleen wonnen ze het WK en verpletterden ze in de halve finales Brazilië met 1-7 in eigen land, ze wonnen ook een resem etappes in de Tour de France. Drie keer Kittel, een keertje Greipel en gisteren ook Tony Martin.

Donderdag won André Greipel bij afwezigheid van Marcel Kittel in de voorste regionen van het peloton. Dan is Kittel er niet bij, dan denk je dat Sagan of andere mannen de zege kunnen pakken, "Maar aan het einde winnen de Duitsers toch weer", orakelde De Cauwer.

Remember Olaf

De Cauwer - in wielermiddens soms het Orakel van Temse genoemd omwille van zijn voorspellingen die soms spot on zijn - had donderdag dus al zijn licht laten schijnen op de WK-finale.

En de zege van Tony Martin zondag had alle twijfel moeten wegnemen. Want in 1990 won Duitsland ook het WK. En wie won toen de etappe in de Tour de France die dag? Olaf Lüdwig, een ... Duitser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties