"Coaches willen altijd de beste spelers. Wel, wij hebben ze"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
"Coaches willen altijd de beste spelers. Wel, wij hebben ze"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoewel de transfercarrousel nog op volle toeren moet komen, is met de verhuis van Luis Suarez naar Barcelona de meest spraakmakende overgang misschien al gekend. De Uruguayaan krijgt er twee absolute sterren naast zich. Is dit wel een goede zaak voor beide partijen?

De twee speerpunten van de Spaanse vicekampioen vorig seizoen kon u uiteraard zelf al invullen. Neymar Junior en Lionel Messi waren hét uithangbord van FC Barcelona. Op de komst van het Braziliaanse godenkind - momenteel nog out met een gebroken ruggenwervel - naar Catalonië vorige zomer, werd veelal sceptisch gereageerd. "Twee hanen op een erf" werd gezegd.

Een jaar en twee mercato's later horen we hetzelfde liedje bij de komst van Suarez en meerbepaald uit de mond van Barça-legende Johan Cruijff. "Een uitstekende voetballer, maar met een eigen karakter", liet hij deze week nog vallen in de Nederlandse media. "Ik zie niet hoe je met Messi, Neymar en Suarez in één ploeg kunnen spelen. Drie individualisten, Barcelona kiest voor acties en niet voor een als geheel goed voetballend elftal."

Dat een ploeg maar beter niet afhankelijk is van één speler bleek nog maar eens op de afgelopen mundial. Na het wegvallen van Neymar zakte de Seleção als een pudding in elkaar. De 7-1 vernedering tegen de latere wereldkampioen en een 3-0 nederlaag in de troostfinale als toemaatje spraken boekdelen. Nee, je kan met de uit blessure terugkerende Neymar en de zwoegende Vlo het gewicht van de aanval maar beter verdelen.

Zo redeneert ook de kersverse oefenmeester van Blaugrana Luis Enrique. "Coaches willen steeds de beste spelers. Wel, wij hebben ze in onze rangen", liet hij woensdag optekenen. "Ik ben verheugd met hun aanwezigheid, al zal het gevaar niet alleen van hen komen. Om een goed team te vormen, wil ik iedereen erbij betrekken." Een zoethoudertje voor Cruijff dat laatste? De nieuwe titelstrijd in La Liga zal het uitwijzen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties