De uitblijvende transfer van Jelle Vossen

Jens Jacobs
| 21 reacties
De uitblijvende transfer van Jelle Vossen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Vossen wil graag andere oorden opzoeken. Racing Genk gunt hem de transfer, maar wil er wel een flinke duit aan overhouden. Op die manier lijkt de droomtransfer ook deze keer in het water te vallen.

De tijd begint stilaan te dringen voor Vossen, die door zijn niet-selectie voor het WK nog meer gebrand is op een vertrek. De spits wil Genk op een mooie manier verlaten, maar wordt nu wel wat ongeduldig. Vorige transferperiodes werd het namelijk ook telkens net niet. Een greep uit de gemiste (droom)transfers.

Everton en Sunderland

Eind 2012 leek er in Engeland een strijd losgebarsten om de Belgische spits in te lijven. Eerst wou Everton, dat eerder al interesse toonde, hem naar Goodison Park halen. Later sprong ook Sunderland in de dans. Geen van beide teams duwde echter door, waardoor Vossen in Genk bleef.

Newcastle en Celtic

In de zomer van 2013 leek er een transfer te komen waar alle partijen beter van zouden worden. Engelse media maakten gewag van een bod van Newcastle dat rond 10 miljoen euro zou liggen, maar het bleef opnieuw bij geruchten. Ook het Schotse Celtic toonde verregaande interesse maar knapte af op de hoge vraagprijs.

Borussia Mönchengladbach 

De Duitse club en Jelle Vossen flirten al enkele jaren met elkaar. In 2012 zei Vossen nog dat Mönchengladbach zijn droomclub was, maar de Duitsers wilden het gevraagde bedrag nooit betalen.

West Ham en Cardiff

In de afgelopen wintermercato stond Vossen andermaal in Engelse belangstelling. West Ham verslikte zich naar verluidt in de vraagprijs en dat zou best eens kunnen. Reeksgenoot Cardiff City zag namelijk een bod van 10 miljoen euro geweigerd door het Genkse bestuur.

Diezelfde transferperiode zou Genk ook een bod uit Rusland en Griekenland naast zich hebben neergelegd.

Middlesbrough

De Engelse tweedeklasser deed eind vorige zomer al een bod op de laatste dag van de transferperiode. Genk weigerde en ook Vossen zou toen niet al te happig zijn geweest. Nu wil de Limburger wél graag gaan, maar het bestuur vond het bod van 4 miljoen euro veel te weinig.

Free Jelle Vossen?

Vossen wil langs de grote poort vertrekken bij de club van zijn hart en vroeg het bestuur al voorzichtig “zijn verstand te willen gebruiken”. Vossen is een trouwe soldaat, dus een constructieve houding van het bestuur is wel op zijn plaats. Een vraagprijs van 10 miljoen (het dubbele van zijn marktwaarde, nvdr.) is dan ook te veel.

Op Twitter wordt er alvast massaal voor gepleit om Vossen te laten gaan. Vooral fans van Middlesbrough sturen tweets de wereld in met de hashtag #FreeJelleVossen. Dat Genk hiervoor zal zwichten is zeer twijfelachtig, maar als charmeoffensief voor Jelle Vossen kan het wel tellen.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties