Is het nu dan toch over en uit bij Real voor Casillas?

Is het nu dan toch over en uit bij Real voor Casillas?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid zou op het punt staan om zich te versterken met Keylor Navas, de Costa Ricaanse mirakeldoelman die heel wat indruk maakte op de wereldbeker in Brazilië. Dat is mogelijk slecht nieuws voor Iker Casillas…

Door Timothy Collard

Casillas verloor twee seizoenen geleden, onder José Mourinho, reeds zijn basisplaats aan Diego Lopez. Ook vorig jaar, onder Carlo Ancelotti, slaagde het boegbeeld van de Koninklijke er niet in om eerste keus te zijn.

De ervaren Spaanse goalie kwam enkel in de Champions League en in de Spaanse beker in actie, maar in de competitie stond Diego Lopez steevast tussen de palen. Nu Real van plan is om ook nog eens Keylor Navas aan te trekken, lijkt er geen plaats meer te zijn voor San Iker.

Iker is géén reservedoelman

Casillas lijkt zich namelijk niet nóg een jaar te kunnen neerleggen bij een bankzittersstatuut, terwijl Diego Lopez perfect voldoet aan de criteria die een ideale stand-in nodig heeft. Lopez heeft ervaring, is een goede doelman en mort bovendien niet als hij moet plaatsnemen op de bank.

Casillas daarentegen is een geboren winnaar en iemand die iedere wedstrijd wil keepen. Hij stelde zich afgelopen seizoen bijzonder professioneel op, maar had het bij momenten ontzettend moeilijk om weer plaats te nemen in de dug-out.

Als de transfer van Navas effectief tot stand komt, dan is het nog maar de vraag of Casillas ook volgend jaar nog bij de club van zijn hart op de loonlijst staat. De Spanjaard heeft er dan wel een bedroevend WK opzitten met zijn land, maar een Casillas in vorm kan iedere topclub nog steeds gebruiken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties