WK-helden straks weer op de bank?

Jens Jacobs
| 6 reacties
WK-helden straks weer op de bank?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Müller en Mario Götze vergaarden eeuwige roem op het WK in Brazilië. Toch zijn de twee straks niet zeker van een basisplaats.

Beide spelers waren van goudwaarde voor Die Mannschaft. Müller werd met 5 doelpunten net geen topschutter, Götze bezorgde Duitsland in de verlengingen de vierde wereldtitel. Voorlopig genieten ze nog van de overwinningsroes, maar eenmaal terug bij Bayern wordt het knokken voor een basisplaats.

De Duitse Rekordmeister trok voor de spitspositie al Lewandowski aan en met Robben en Ribéry in de rangen zijn ook de flanken goed bezet. Als Shaqiri blijft, hebben ze aan de Zwitser eveneens een extra concurrent. 

Nieuwe positie?

De komst van Lewandowski betekent misschien dat Müller een nieuwe positie toebedeeld krijgt. De Duitser speelt bij voorkeur als valse 9 of op de flanken, maar wordt nu misschien in de rug van de Pool uitgespeeld.

Dat zou slecht nieuws betekenen voor Mario Götze die het best rendeert als nummer 10. Guardiola wil immers altijd 2 middenvelders overhouden die defensief denken.

 Als Götze speelt moet Müller dus naar de flanken of diep in de spits, maar daar lopen de absolute vedetten rond. Een luxeprobleem voor Guardiola, die met zoveel kwaliteit makkelijk kan roteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties