Ook in 2010 stonden Standard en Panathinaikos tegenover elkaar

Ook in 2010 stonden Standard en Panathinaikos tegenover elkaar
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag begint Standard aan haar Europees avontuur in de derde voorronde van de Champions League. Tegenstander van de Luikenaars is het Griekse Panathinaikos, in 2010 ook al de opponent in de achtste finales van de Europa League. Een terugblik.

We keren terug naar maart 2010. In tegenstelling tot nu trokken de Rouches eerst op verplaatsing naar de Griekse hoofdstedelingen. In de Luikse kern die toen naar Athene afreisde zaten met Igor De Camargo en Mehdi Carcela twee jongens die ook nu nog op Sclessin rondlopen.

Jongens die ook tot de selectie behoorden en later voor een Europees avontuur kozen: Dieumerci Mbokani, Eliaquim Mangala en onze landgenoten Steven Defour en Axel Witsel. Die laatste tekende al na 8 minuten voor de 0-1 op het veld van Panathinaikos. Nog eens evenveel minuten later verdubbelde Milan Jovanovic - nog zo'n speerpunt - de score. Standard al vroeg op rozen.

De thuisploeg kon daar aanvankelijk weinig tegenover zetten. Van de toenmalige Trifilara zullen de manschappen van Guy Luzon niemand meer tegen het lijf lopen. Vedette Djibril Cissé of Griekse goden Dimitrios Salpingidis of Giorgos Karagounis zegden de Helleense Republiek inmiddels vaarwel.

Heenmatch beslissend

Toch werd het na de koffie nog spannend. International Loukas Vyntra - die momenteel het mooie weer maakt bij Levante - tekende voor de aansluitingstreffer. In het slotkwartier deed De Camargo na een snedige tegenaanval met de 1-3 Standard weer iets harden dromen van de volgende ronde.

Een week later volgde in de Vurige Stede de return. De jongens van Dominique D'Onofrio hadden hun schaapjes relatief op het droge en op slag van rust deed wie anders dan Mbokani de boeken definitief dicht. Standard verzekerde zich zo van een plek bij de laatste acht waar het Duitse Hamburg wachtte. HSV - dat een ronde eerder de maat nam van RSC Anderlecht - bleek ook voor de Belgische landskampioen in spe te sterk. (DG)

Bekijk hieronder nog eens de doelpunten.


Panathinaikos - Standard 1-3
door Zamponakos


Standard Liege
Panathinaikos 1-0 door Zamponakos

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties