Simons windt er geen doekjes om: "We willen absoluut naar de groepsfase"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Simons windt er geen doekjes om: "We willen absoluut naar de groepsfase"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Timmy Simons moet Club Brugge voorbij Brøndby IF naar de laatste voorronde van de Europa League loodsen. Michel Preud'homme dekte zich dan wel nog in, maar voor de aanvoerder is het duidelijk. "De groep wil absoluut de poulefase bereiken."

Cédric De Volder in Brugge

Timmy, morgen is het de dag van de waarheid voor Club Brugge. Hoe leeft die eerste Europese confrontatie in de kleedkamer?

"De groep wil absoluut de poulefase bereiken. Ik heb nog geen nervositeit gemerkt in de kleedkamer, maar de concentratie is alvast aanwezig. Ik was er vorig seizoen tegen Slask Wroclaw ook al bij, maar die wedstrijden zitten niet meer in ons achterhoofd. De focus ligt helemaal op de toekomst."

Brøndby is voor ons een onbekende tegenstander. Hoe sterk schat jij die Denen in? 

"We mogen die jongens zeker en vast niet onderschatten. Brøndby heeft een sterk collectief en zakt ook met een plan af naar Brugge. Of ik al te rade ben gegaan bij Jesper Jorgensen? Ja, hij heeft ons de sterktes en de zwaktes van de tegenstander proberen uitleggen. Wat er precies verteld is? Dat blijft intern, hé." (lacht)

Vorig seizoen bleef er al snel enkel nog competitievoetbal over. Hoe belangrijk is zo'n Europees verhaal? Kan je de sleur op die manier doorbreken?

"Ik denk vooral dat het belangrijk is voor de club om zich te tonen op het Europese toneel. Zoals ik eerder al zei: iedereen wil graag naar die poulefase. En voor de jonge jongens is het natuurlijk een enorme ervaring. In dat opzicht is geen niet slecht dat we oefenwedstrijden speelden tegen Zenit en Bordeaux. Maar dat blijven natuurlijk vriendschappelijke partijen. Nu gaat het echt om de knikkers."

En Club moet het dit seizoen met een pak jongeren doen. Jij bent een speler van vele oorlogen. Komen die gasten raad vragen?

"Mijn rol is in dat opzicht eigenlijk weinig veranderd. Ik moet die jongens voorbereiden op hetgeen komt, hé. Ooit stond ik ook in hun schoenen en ik kan bevestigen: zo'n eerste Europese wedstrijd vergeet je niet. Vooral met het oog op volgende week wordt praten misschien belangrijk. Ik heb me namelijk laten vertellen dat het warm kan worden in Denemarken."

In onze ogen is het Club van vorig seizoen quasi hetzelfde als dat van dit seizoen. Merk je zelf een verschil?

"Het is lastig om daar nu al over te oordelen. Maar het is goed dat we hebben kon voortbouwen op de basis van vorig seizoen. Ook de coach kreeg deze keer de kans om een volledige voorbereiding door te maken. Dat kan enkel een positief effect hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties