Reactie Essevee gelooft er nog in na 2-5: "Er zijn nog al mirakels gebeurd"

Essevee gelooft er nog in na 2-5: "Er zijn nog al mirakels gebeurd"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury onderging na een complete off-day de wet van de sterkste tegen het Wit-Russische Soligorsk. Toch geeft hij de moed nog niet op, en dat doen ook doelpuntenmakers Plet en Conté niet.

Aernout Van Lindt in Waregem

Dury probeerde nog bij te sturen, maar na de rode kaart voor Plet werd het moeilijk. "Ik ben aangenaam verrast door Soligorsk, maar we hebben hier te zwaar verloren. Wij kunnen beter en moeten hieruit leren, want dit was een complete off-day."

Volgende week lijkt de terugmatch dus een maat voor niets. Al willen coach en spelers daar niet aan toegeven. "Ik moet er even over nadenken. Al moeten we wel realistisch blijven. Met vier doelpunten verschil gaan winnen, lijkt me moeilijk, maar ik geloof in mirakels. Het zou niet het eerste zijn in het voetbal - het is nog al gebeurd", aldus de coach.

Altijd met geloof beginnen

Ook Plet gelooft er nog in: "Of ik nog geloof in de terugwedstrijd? Het wordt moeilijk, maar we moeten altijd met geloof aan een partij beginnen." Tegen beter weten in misschien, maar toch.

Ibrahima Conté blies de match twee keer hoop in met een assist en een doelpunt: "Je weet nooit wat er nog kan gebeuren", blijft ook hij ergens optimistisch. "Zij zijn hier nu ook vijf keer komen scoren, dus wie weet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties