Doelmannenkwesties in La Liga

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Doelmannenkwesties in La Liga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In ons land en in Engeland is veel te doen over de concurrentiestrijd tussen Cech en Courtois. Ook in Spanje leven echter een aantal doelmannenkwesties. Atlético, Real en Barcelona haalden één of meerdere nieuwe doelmannen binnen en het is nog niet duidelijk wie onder de lat zal staan bij de drie.

Door Caroline Tonnelier

Real Madrid: López vs Casillas vs Navas

Bij Real Madrid kenden we de voorbije jaren al de tweestrijd tussen Iker Casillas en Diego López. Het was die laatste die in de competitie de voorkeur kreeg en dus de meeste wedstrijden mocht keepen. Op het WK en in de voorbereiding toonde Casillas zich niet bepaald secuur, maar Real behield toch het vertrouwen in hem als een van de twee doelmannen voor komend seizoen. Diego López zou ondanks een nog lopend contract van twee seizoenen transfervrij mogen vertrekken, maar de speler zelf lijkt dat nog niet onmiddellijk van plan.

Intussen is er nog een derde kandidaat voor de plaats onder de lat bij Real Madrid. De Koninklijke haalde immers Keylor Navas binnen. Die liet vorig seizoen een uitstekende indruk bij Levante en was in Brazilië een van de sterren van WK-verrassing Costa Rica. De doelman werd voor zo’n tien miljoen euro binnengehaald en zou dus wel eens de nieuwe nummer één kunnen worden. Al zal hij dan het rugnummer 13 dragen…

Barcelona: Ter Stegen vs Claudio Bravo vs Masip

Bij Barcelona is er een volledige personeelswissel onder de lat. Zowel titularis Victor Valdés als doublure Pinto waren einde contract en kregen geen verlenging. Als vervangers werden Marc-André Ter Stegen en Claudio Bravo binnengehaald. De jonge Duitser geldt als een toptalent, maar de Chileen is bekender in Spanje. De fans lijken dan ook de voorkeur te geven aan Bravo.

De derde doelman in de Catalaanse selectie is Jordi Masip. Deze speler uit de eigen jeugdopleiding is er intussen 25 en kan rekenen op het vertrouwen van de nieuwe coach Luis Enrique. Die liet op een persconferentie recent nog optekenen dat “op dit moment Masip titularis zou zijn omdat ik hem het beste ken”. De doelman zelf wil alvast de concurrentie aangaan, maar een makkelijke opdracht lijkt dat toch niet tegenover kleppers als Bravo en Ter Stegen.

Atlético: Oblak vs Moya

In het post-Courtoistijdperk haalde Atlético Madrid intussen ook twee nieuwe doelmannen binnen. Jan Oblak lijkt de duidelijke favoriet als nummer één. De landskampioen telde immers 16 miljoen euro neer voor de Sloveen en dat doet een club als Atlético niet voor een bankzitter. Eerder was Miguel Angel Moya al gehaald voor drie miljoen euro. De voormalige doelman van Getafe liet in de voorbereiding echter al uitstekende dingen zien en door de rugproblemen waar Oblak momenteel mee sukkelt is het niet ondenkbaar dat hij aan het seizoen mag starten. Op die manier zou hij nog wat meer tijd krijgen om de keuze voor Simeone moeilijker te maken. Dat een keuze niet definitief hoeft de zijn, bewees men in 2011 al bij de colchoneros. Joel Robles mocht immers aan het seizoen beginnen, maar al snel veroverde Courtois een basisplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties