Celtic dan toch niet in Champions League?

Jens Jacobs
| 31 reacties
Celtic dan toch niet in Champions League?
Foto: © SC

Legia Warschau legt zich niet neer bij de beslissing van de Uefa en wil zijn plaats in de play-offs van de CL terug innemen.

Het was ook een onwaarschijnlijk verhaal. Legia Warschau was in 2 wedstrijden overduidelijk te sterk voor de Schotten, het werd 6-1 in totaal. Toen de kwalificatie al binnen was liet Legia Bereszynski invallen, die nadien niet speelgerechtigd bleek te zijn. De Uefa gaf Celtic gelijk en liet de Schotten de plaats van Legia innemen in de play-offs van de Champions League. 

In die play-offs moet Celtic het opnemen tegen Maribor, al zullen de Polen zich daar tegen verzetten. Henning Berg, trainer van Legia, zegt in Bild dat hij enorm verontwaardigd en ontgoocheld is."Wij tekenen beroep aan en zullen tot bij de hoogste instantie gaan om het verdict van de Uefa aan te vechten. Het is ongelooflijk dat wij voor zo'n klein foutje worden gestraft."

Precedent

De bewuste speler was drie wedstrijden geschorst, maar had die schorsing wel degelijk uitgezeten. Toch had Legia in de vorige ronde tegen St.Patricks  in de lijst die het aan de Uefa moest doorspelen niet vermeld dat Bereszynski geschorst was. "Wij wisten helemaal niet dat dat moest", klinkt het bij de Polen.

Celtic flikte hetzelfde trucje al eens tegen Sion, maar toch is er ook hoop voor Legia. In 2010 overkwam Debrecen exact hetzelfde. Omdat uiteindelijk geoordeeld werd dat er geen kwaad opzet in het spel was, mocht Debrecen alsnog doorbekeren. Aangezien de wissel geen enkele invloed had op de kwalificatiekansen van Celtic, zou (met een beetje gezond verstand) de beslissing wel eens teruggedraaid kunnen worden.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties