Zenit meer dan klaar voor Champions League: 8-1!

Zenit Sint-Petersburg heeft op speeldag twee van de Russische competitie extra vertrouwen getankt voor het aankomend dubbel duel tegen Standard met het oog op plaatsing voor de Champions League. Torpedo Moskou werd met een voorhistorische score naar huis gestuurd: 8-1!

Zenit Sint-Petersburg moest zonder supporters de wedstrijd afwerken tegen Torpedo Moskou, omdat het vorig seizoen een straf kreeg opgelegd omwille van onlusten tijdens een wedstrijd.

Het gebrek aan toeschouwers deerde de thuisploeg echter niet: Rode Duivels Lombaerts en Witsel mochten de hele wedstrijd spelen en zagen hun teamgenoten doelpunt na doelpunt maken.

Doelpuntenfestival

Vijfentwintig minuten duurde het tegen de Moskovieten voor het eerst een doelpunt incasseerden, daarna ging het snel: Smolnikov, Rondon en Hulk zorgen binnen tien minuten voor een 3-0 ruststand.

Na de koffie ging het doelpuntenfestival gewoon verder: Rondon en Hulk maakten elk hun tweede, ook invaller Kerzhakov maakte er nog twee in de slotfase. Na twee strafschoppen voor Zenit, kreeg ook Torpedo Moskou er eentje, waardoor Ajdov de nul kon wegvagen. Een eerredder kunnen we dat echter moeilijk noemen.