Valcke tevreden met debuut op hoogste niveau: "Wil me tonen aan de coach"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Valcke tevreden met debuut op hoogste niveau: "Wil me tonen aan de coach"
Foto: © Photonews

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Sam Valcke staat als Antwerpenaar voor zijn eerste Brugse derby. De jonge vleugelspits hoopt op nieuwe speelminuten, maar kan leven met zijn invallersstatuut: „Voor mij is dit allemaal nieuw, dus van ontgoocheling is er geen sprake".

De van Londerzeel overgekomen Sam Valcke sprokkelde in de voorbije drie wedstrijden al 57 speelminuten. Cijfers waar de vleugelspits best tevreden mee is, zeker gezien zijn prestaties tijdens de twee invalbeurten tegen KAA Gent en KV Oostende. Doordat de voorhoede het de voorbije weken liet afweten, is er een kleine kans dat Valcke vrijdag in de stadsderby een eerste keer aan de aftrap komt. Mocht dat niet zo zijn, dan zal de aanvaller daar zeker niet over mopperen: „Het is leuk dat ik nu al twee keer mocht invallen”, zegt de nieuwe Cerclespits. „Ik probeer mij te tonen aan de coach en heb mijn best gedaan voor Cercle. Als ik niet speel kan ik onmogelijk ontgoocheld zijn. Voor mij is dit allemaal nieuw, dus van ontgoocheling is er geen sprake”.

Vorige zaterdag haalde Staelens halverwege de match zijn vleugelspitsen naar de kant in de hoop dat Valcke het tij konden keren: „De coach vroeg mij om meer gevaar en dreigende acties te brengen. Dat ik goed gespeeld heb? Ik wil daar niets over kwijt wanneer de ploeg verloren heeft. We moeten keihard werken in de aanloop van de derby. Mijn prestatie is niet belangrijk, maar wel hoe de ploeg het er vanaf brengt. In de match tegen KVO toonden we twee gezichten. Een slechte eerste helft, een betere tweede. Wel moeten we scoren om punten te pakken. De kansen die we krijgen, moeten we de volgende matchen proberen af te maken”.

Aanpassing gaat heel goed

Valcke heeft de overstap van derde nationale naar het hoogste niveau zichtbaar goed verteerd. Vorig seizoen trainde de toenmalige spits van SK Londerzeel wel al vaak mee op Olympia: „De aanpassing gaat heel goed. Ik voel me hier ook goed. Op training moest ik het niveau even gewoon worden, maar die aanpassing lukt steeds beter. Het ritme van dagelijkse trainingen zit nu in de benen. Wat het voornaamste verschil is? De snelheid van uitvoering. Ook het tempo in het spel is veel hoger”. Valcke werd twee keer als vleugelspits uitgespeeld, terwijl hij ook centraal voorin of als nummer tien kan fungeren: „Ik ben doelgericht en kan spelen waar de coach mij nodig heeft. Bij Londerzeel heb ik wel twee jaar op de flank gespeeld”, aldus Sam Valcke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties