"Van Buyten zet punt achter carrière"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 93 reacties
"Van Buyten zet punt achter carrière"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht haalde met Steven Defour een eerste topper binnen en wil er met Daniel Van Buyten meteen een tweede aan toevoegen. Wellicht volgt vandaag het uitsluitsel. "Maar de wedstrijd tegen Argentinië was de laatste van de verdediger", klinkt het allesbehalve positief voor paars-wit.

Herman Van Holsbeeck liet gisteren nog weten dat Daniel Van Buyten hem had gebeld. "Wellicht is er vandaag meer nieuws te melden", aldus de manager. De voorbije dagen leek het er dan wel op dat de 83-voudig Rode Duivel zijn handtekening zou plaatsen, maar volgens Het Laatste Nieuws is het over en uit en wil hij stoppen.

"De WK-wedstrijd tegen Argentinië was de laatste in de carrière van Van Buyten", staat te lezen in het dagblad. "De 36-jarige verdediger wil een punt zetten achter zijn carrière om meer tijd aan zijn gezin te kunnen besteden. En dat geldt ook voor vader Francis. Hij draagt nog steeds de gevolgen van een beroerte vijf jaar geleden."

Veelvoudig Duits kampioen en CL-winnaar? Niet realistisch

Volgens Peter Vandenbempt moet de landskampioen echter niet treuren. "Is hij wel de verdediger die Anderlecht nodig heeft", vraagt de analist zich af in Het Nieuwsblad. "Ik had hem zelfs niet meegenomen naar Brazilië, maar hij heeft me verbaasd. Zijn carrière verdient respect. Maar wie Van Buyten een veelvoudig Duits kampioen en Champions League-winnaar noemt is niet realistisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties