Ceulemans over Westerlo: "Er staat een blok"

Ceulemans over Westerlo: "Er staat een blok"
Foto: © Photonews

Broederlijk naast Herman Wijnants keek Jan Ceulemans zondag naar Westerlo-Anderlecht. En de ploeg die hij jaren onder zijn hoede had, ging met een punt lopen. "Niemand had dit verwacht, ook ik niet", aldus 'Sterke Jan'.

Door Johan Walckiers

Westerlo pronkt daar mooi bovenaan met acht op twaalf. "Eerst en vooral: het was geen groots Anderlecht, maar het blijft Anderlecht", begint Ceulemans. "Westerlo zit in een ongelooflijk goeie periode. Ik denk dat ze de eerste helft twee keer over de middenlijn kwamen en dat daaruit twee goals vallen. Maar er staat een blok. Ze houden vrij veel volk achter de bal, maar op een degelijke manier. Het is geen afbraakvoetbal."

Van Wijk koos voor vijf verdedigers, maar dat verraste Ceulemans niet. "Als je punten haalt, is elk systeem goed. Ik heb dat vroeger ook nog veel met Westerlo gespeeld, wel met twee spitsen. Tegen Anderlecht mag en kan dat. Als je dat goed uitvoert, is het een mooi systeem. Je backs moeten wel mee aanvallen. Gisteren deed enkel Apau dat op rechts. Op links had Dorda iets meer mogen meegaan."

Ook op Standard niet kansloos

Westerlo trekt nu naar Standard en ook daar acht Ceulemans ze niet kansloos. "Westerlo is één van de weinige ploegen die nog niet verloor. Zo kan je het ook bekijken. En Standard speelt Champions League deze week. Het kan dus goed zijn dat ze weer jongens gaan laten rusten. En ze lieten al punten liggen tegen Moeskroen. Toch ook niet die grote ploeg. Als je het zo ziet, is alles mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties