Top&Flop Moeskroen top, gebakkelei in Brugge flop

Moeskroen top, gebakkelei in Brugge flop
Foto: © Photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

De gouden drie van Moeskroen

Zo’n derbysfeertje, het is wat speciaals. Soms levert het unieke duels op, waarbij het voetbal een etalage wordt voor de mooie Ardennen. En deze keer was Henegouwen aan het feest achter de boorden van Samber en Maas.

Langil, Diaby en Badri knalden zich met zijn drietjes vlot voorbij Standard. Het is niet de eerste keer dat de nieuwkomer in de Jupiler Pro League over het veld dartelt. Meespelen om de prijzen? Dat is misschien wat kras, maar dit Moeskroen lijkt toch nooit te kunnen degraderen.

Sporting Lokeren

Het leek allemaal iets minder bij de start van het seizoen en het gemis van Harbaoui zou zwaar kunnen doorwegen. Aan de mouwen van Maes en Vanaken wordt naarstig getrokken, maar zij lijken zich al bij al toch nog goed te voelen op en rond Daknam.

Deze week begint een Europees avontuur, ondertussen scoort iedereen die bij de Waaslanders in de spits mag staan naar hartelust doelpuntjes. Harbaoui is al vergeten, en zelfs de blessure van Dutra stopt de machine niet: dit Lokeren is klaar om mooie dingen te laten zien en toont - vooralsnog - van alle clubs misschien zelfs het meest continuïteit.

Dennis Van Wijk

"Het is een raar kereltje", mochten we vorige week al noteren over Dennis Van Wijk. En ook tegen Anderlecht zette de coach weer iets neer met zijn Kemphanen. 5-4-1, met continu druk op de bal. En of het jonge middenveld van Anderlecht verrast was: meer dan een lastige opdracht voor de landskampioen om Westerlo te ontwrichten.

Dat Besnik Hasi uiteindelijk met een gelijkspel tevreden was, zegt eigenlijk genoeg: Westerlo heeft - met dank aan een goede coash - zijn start verre van gemist. Benieuwd wat we van deze club nog kunnen verwachten.

FLOP

Gebakkelei in Brugge

Zo’n derbysfeertje, het is wat speciaals. Soms levert het unieke duels op, waarbij het voetbal een etalage wordt voor ‘Brugge, die skone’. Met dank aan de Vereniging – resultaatvoetbal is resultaatvoetbal – werd het echter een draak van een match.

En dus werden de hoofdrolspelers de beide banken: druk gesticuleren, jennen, niet naar de persconferentie komen, het blauw-zwarte bestuur dat er (volgens Staelens) nog een schepje bovenop deed.

Emile Mpenza

Nog een opmerkelijk fenomeen: KV Kortrijk scoort ook in zijn tweede thuismatch op organisatorisch vlak slechte punten. Geen ballonnen deze keer, en ook geen Emile Mpenza. Die werd wél aangekondigd enkele minuten voor het moment dat hij de aftrap zou komen geven: niet dus.

Verder viel op dat een camera van de Jupiler Pro League bleef haperen achter een bord, waardoor we – opnieuw – te laat begonnen aan een match van de Veekaa. Er vielen verder ook wat tifo’s her en der in het water. De boodschap van enkele Anderlechtsupporters richting Defour was dan weer wel duidelijk, maar misschien niet nodig.

Ejopapa … oei oei

Zelden een interviewer 'emotioneel' gezien na een match, maar vrijdag na Moeskroen – Standard leek de man van Stadion te beseffen welk onheil Standard te wachten staat: “We willen geen afstraffing in de CL”, aldus de man tegen Luzon. 

Deze B-ploeg is niet klaar voor Zenit en de Champions League, en Luzon, Ciman en kornuiten beseffen het maar al te goed. Afgemaakt in Moeskroen, geen topgevoel richting Sint-Petersburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties